Ik lees altijd over cremes voor de rijpere huid met daarbij een plaatje van een dame met een witte huid zijn die ook voor de zwarte huid?

zijn cremes en lotions voor de witte huid ook goed voor donkere mensen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de donkere hiud is over het algemeen wat vetter en wat dikker dan de witte. dat maakt dat sommige, "rijkere" cremes minder geschikt zijn voor een donkere huid. hydraterende cremes daarentegen, kunnen prima gebruikt worden. het is denk ik een kwestie van uitproberen waar jouw huid het goed op doet.

Ik neem aan dat de creme door de huid wordt opgenomen en vervolgens zijn werking doet. De kleur van de huid zou hier dus geen invloed op mogen hebben. Maar mocht dit echt het geval zijn, dan zal er zeer zeker een waarschuwing op de verpakking staan.

Ben je mal? Huid is gelijk! Dus maakt het niet uit!

Niet per definitie, de gemiddelde donkere huid heeft over het algemeen een andere structuur dan de gemiddelde witte huid. Zeker cremes voor de rijpere huid kunnen al snel veel te vet zijn voor mensen met een donkere huid, ook al hebben ze de leeftijd waarop bij witte mensen de huid vaak wat droger wordt. Reguliere fabrikanten houden daar nog steeds geen rekening mee, de omschrijving op producten (bijvoorbeeld bij de HEMA de aanduiding '45+') gaat meestal uit van witte mensen. Je kunt dan beter af zijn met een creme die bedoeld is voor jongere vrouwen, waar wat minder vet en wat meer water in zit. Er bestaat trouwens ook cosmetica speciaal voor donkere mensen, maar dat zul je zelden vinden in de mainstream drogisterijen, en reclame op tv of in het gemiddelde damesblad zul je er niet voor zien. In buurten waar bijvoorbeeld veel Surinamers of Antillianen wonen zijn wél vaak winkels die het verkopen. Wonderlijk genoeg hebben Chinese toko's vaak ook dergelijke producten. Maar wat wel precies hetzelfde is als voor witte mensen: je komt er alleen door uitproberen achter welk cremetje op jouw huid het gewenste effect heeft.

De donkere huid is vaak droger en anders van structuur. Cremes voor een blanke huid helpen niet goed genoeg, de donkere huid ziet er dan na korte tijd wittig uit van droogte. Wij hebben goede ervaring met Cocoa butter van Vaseline. Toegevoegd na 1 minuut: De creme die ik noem is in de doorsnee-drogisterijen te koop voor zo'n 6,75 euro.

Bronnen:
http://www.vaseline.nl/Carousel.aspx?Path=...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100