Hoe komt het dat sommige mensen bij het zonnen grote bruine vlekken (kerhofbloemen)op hun handen en armen krijgen en anderen niet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Huidveroudering als gevolg van de zon is vooral te wijten aan UVA-straling, gezien die in de lederhuid doordringt. Ook UVB en infrarood spelen een ongunstige rol. De 'zonne-elastose' die hiervan het gevolg is, veroorzaakt ontsierende huidveranderingen : een droge, verdikte, geelachtige huid met diepe rimpels en groeven, en bezaaid met bruine vlekken. Je krijgt het dus van teveel zonnen.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Dit zijn pigmentvlekken. Pigment is een kleurstof (melanine) die in het weefsel zit van dieren, mensen en planten. Het geeft kleur aan je haren, de iris in het oog en de huid. Het pigment beschermt je huid tegen de UV straling die in zonlicht zit. Als je in de zon zit, maakt je huid meer pigment aan zodat je beter beschermt bent en je krijgt er het kleurtje van. Te veel in de zon is echter nooit gezond; een overdosis aan UV verhoogt de kans op huidkanker en je huid veroudert er sneller door. Bovendien kunnen de cellen die pigment aanmaken "in de war raken", waardoor je opeenhopingen van pigment krijgt. Dit zijn de pigmentvlekken, donkere vlekken op de huid.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100