kunnen dieren van totaal verschillende rassen elkaar bevruchten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

jazeker, zolang ze van dezelfde soort zijn, gaat dat meestal wel lukken. zo heeft een britse korthaar kater geen moeite met een krolse siamees, om maar wat te noemen. ook bij mensen is verschil in ras geen enkel probleem.

Ja dat kan soms, maar daar komen bijna nooit fertiele nakomelingen van. Onderrassen zoals bij honden bijvoorbeeld kunnen dat wel.

Ja dat kan alleen kunnen ze geen vruchtbare nakomelingen krijgen!

Ja dat is mogelijk, alleen de nakomelingen kunnen zich niet meer voortplanten (zover wij weten). Denk o.a aan de muilezel.

Vooropgesteld da de één een mannetje en de ander een vrouwtje is,is dat geen probleem.

Dit kan. Een gaap of scheitje zijn hier o.a. een voorbeeld van. Een gaap (of ook wel scheit genoemd) is een kruising tussen een geit en een schaap. Een gaap is het jong van een vrouwtjesschaap (ooi) en een geitenbok. Het resultaat van de andere combinatie, het jong van een geitevrouwtje (sik) en een mannetjesschaap (ram), noemt men scheit. Beide combinaties zijn onvruchtbaar. Geiten behoren tot het geslacht Capra en bezitten 60 chromosomen terwijl schapen tot het geslacht Ovis behoren welke maar 54 chromosomen hebben. Het verschil in chromosomen zal in de meeste gevallen na een paring tussen een schaap en een geit leiden tot doodgeboren nageslacht. Praktijkvoorbeelden bewijzen echter, dat een nakomeling levensvatbaar kan zijn. In 2005 lukte het docent dierenverzorging Henk Sanders van het Wellantcollege een aantal gaapjes te fokken. In 2009 werd er een scheitje geboren te Joppe, en een tweede is op komst. Toegevoegd na 7 minuten: Zie voor bijzondere kruisingen ook het volgende artikel: http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/6946/Kat_bevalt_van_puppies.html

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gaap/scheit
http://www.hartvannederland.nl/nederland/g...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100