Hoe kan het dat mijn huid de pijnstillende pleisters afstoot?

IK heb van mijn huisarts en reumatoloog Fentanyl pleisters gekregen die je drie dagen op je huid kunt laten zitten en ieder uur 25 microgram morfine afgegeven naar de bloedbaan. Maar de pleisters blijven niet zitten. Ik heb de gebruiksaanwijzing goed gelezen, de apotheek gebeld (weet ook niet hoe dit kan) maar bij mij liggen de pleisters er binnen een halve dag af. Nu van alles geprobeerd met pleisters en gazen er overheen en werd vanmorgen wakker zonder pleisters. Wie heeft deze ervaring ook en heeft misschien een goede tip? Want als ze erop zitten werken ze wel erg goed! Ik word er een beetje moedeloos, (zeg maar rustig verdrietig) van, en als je dan iets vindt wat wél werkt qua pijn maar niet qua gebruik....
Zie link: http://www.consumed.nl/medicijnen/7032/Fentanyl_pleisters_generiek

Toegevoegd na 12 minuten:
Heb er ook al Tegaderm pleisters overheen geplakt en zelfs die plakken niet zo als het hoort...

Toegevoegd na 32 minuten:
NB: Ik heb geen droge huid. Dus ook geen schilfers. Ik heb ook geen vette huid maar normale huis. Normaal gebruik ik dagelijks de crémes van Rituals maar vanaf dat ik deze pleisters voorgeschreven kreeg heb ik dit juist hierom niet meer gebruikt omdat ik weet dat pleisters niet op vettigheid blijven zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

* Breng de pleister aan op een droge niet geïrriteerde of bestraalde huid van het bovenlichaam of de bovenarm. Iedere keer op een andere plaats. * De pleister mag niet worden geknipt. * Let erop dat de plaats waarop de pleister zit niet te warm wordt (niet boven de 40 graden Celsius). Door warmte wordt de werkzame stof namelijk sneller afgegeven dan normaal, waardoor meer bijwerkingen kunnen optreden. * Gebruik geen lotion of crème op de plaats waar u de pleister gaat plakken. Vet laat de pleister eraf vallen. Als pleisters er toch steeds afvallen kunt u er eventueel een Tegaderm pleister overheen plakken en goed aandrukken. Vraag uw apotheek om advies. Toegevoegd na 37 minuten: In de tweede link allemaal lotgenoten met hetzelfde probleem. Heb je al eens de plek op je huid gereinigd met alcohol voor aanbrengen van de pleister?

Bronnen:
http://www.efarma.nl/PAGES/winap.asp?ID=87...
http://www.healingwell.com/community/defau...

Lieve Pinkie, Kun je ze niet met leukoplast helemaal rondom vastmaken? En zorg ervoor dat de huid onder de pleister helemaal vetvrij is! Dus geen creme en dergelijke daar smeren!

probeer je huid goed te ontvetten, dus ook geen huidcreme/bodylotion gebruiken van te voren. Vaak helpt dit afdoende. Mocht dit niet werken, vraag dan aan je huisarts of je een recept voor huidfolie kan krijgen. Dit is eigenlijk een verbandmateriaal dat uit plakfolie bestaat. Dit plakt vele malen beter, ademd en rekt met de huid mee. het is trouwens haast niet te zien als het eenmaal is aangebracht. bij ons in het verpleeghuis gebruiken wij het merk: Kliniderm Xtrata. Toegevoegd na 4 minuten: bovenstaande heb je dus al geprobeerd. heb je dan misschien een erg droge huid? op huidschilfers plakt een fentanylpleister ook niet goed. kun je daar wat meer over vertellen?

Bronnen:
http://ebase.medeco.nl/index.php?prdID=100000129

Pinkie,het klinkt misschien gek maar misschien kun je de pleister op je billen plakken. Telkens als je erop gaat zitten druk je 'm weer aan. Sterkte!

Verband eromheen wikkelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100