bestaan er oplossingen bij pijnlijke artrose behalve geneesmiddelen met gevaarlijke bijwerkingen of moet men er leren mee leven ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Osteo-artrose is in feite veroudering van de gewrichten, een huisarts zegt dan al gauw " slijtage" en dat is het dan ook. Iets dat versleten is, daar is geen effectieve behandeling voor, het geneest nooit, dus ja, je moet ermee leren leven. Er is echter wel iets beter mee te leven door de pijn te bestrijden of het iets te proberen te verlichten. Behandelingsmogelijkheden; Niet medicamenteuze behandeling zoals; o.a. Fysiotherapie, vermijden overgewicht. Pijnmedicatie; paracetamol, NSAIDs of NSAIDs met maagbescherming Locale injecties met glucocorticosteroiden( prednison) Bij langdurige pijn ook `s nacht, ondanks alle therapieën operatief ingrijpen door een knie- heupprothese te plaatsen. De doelstelling van deze medicamenteuze behandeling is; Verlichting van pijn, Verlichting van stijfheid en zwelling, Instandhouding v.d. gewrichtsfunctie, Vermindering invaliditeit/verbetering levenskwaliteit. Naast behandeling met medicijnen wordt ook op niet-medicamenteuze wijze behandeld; Self management program, Ondersteunend sociaal contact ( telefoon) Gewichtsverlies, Spierversterkende oefeningen Tai-chi, Range of motion oefeningen, Aangepast schoeisel, Loophulpmiddelen (stok) Voedingssupplementen zoals glycosaminoglycanen en chondrotoinesulfaat( niet op recept verkrijgbaar, dus bij de drogist te kopen)- het advies is om het 3 maanden te proberen.

Bronnen:
http://www.osteoporosestichting.nl/geen-os...

mijn twee katten met artrose hebben duidelijk baat bij glucosamine met chondroitine, gecombineerd met visoliecapsules. na een week of zes kan je resultaat gaan verwachten.

Veel zon! Zon doet wonderen bij artrose en rheuma.

Zwemmen en fietsen zouden zeker in de beginfase een goed resultaat geven.Men zou zeker ook moeten trachten om 2 tot 3l water te drinken per dag.Zeker voor de nodige beweging blijven zorgen.

Bronnen:
http://pijnstiller.be/over-pijn/soorten-pi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100