Ik slik elke ochtend 100 Mg Euthyrox . Kan ik één keer per week s'ochtends in plaats van 100mg 200mg slikken?

Mijn TSH is veel te hoog dus moet ik meer Euthyrox slikken. Nu zegt mijn Endocrinoloog neem maar 1 x per week 200 Mg terwijl er ook tabletjes zijn van 112.5 Mg of 88.5 Mg . Maar mijn' s inzien krijg ik dan toch teveel schommeling in mijn schildklierwaarden als ik maar 1x per week op hoog met 100 Mg .Of zie ik dat verkeerd ?

Toegevoegd na 2 uur:
@tinus mijn TSH is in 4 maanden gestegen van 1.5 naar 7 en nu naar 14. Ik voel mij het beste met een TSH rond de 2.Ft4 van 23 naar 18 en mijn anti TSH receptor in anderhalf jaar tijd van 30 naar 23 en nu dus 17. Ik weet dat die nig veel te hoog is .

Toegevoegd na 3 uur:
@tinus1969 ik heb uitgerekend dat die 100 Mg extra per week op ongeveer 14 Mg per dag komt . Heb met mijn ha overlegd maar die vind de Ft 4 het belangrijkste. Dus daar kom ik ook niet verder mee..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou is de halfwaardetijd van euthyrox lang, dus de schommelingen vallen mee, maar dit is een merkwaardig advies. Want inderdaad; met 112,5 of 125 p/d is je spiegel veel nauwkeuriger te regelen, en zijn ook verdere dosisaanpassingen makkelijker. Mag ik vragen at je TSH + vrij T4 waardes zijn?

Bronnen:
https://www.nhg.org/standaarden/volledig/n...

Ik zou zeggen JA. De endocrinoloog is een specialist die zeer waarschijnlijk héél goed weet wat hij voorschrijft en adviseert. Mocht je na zo'n spreekuur twijfelen kun je alsnog overleggen met de apotheker (niet de assistente, maar de apotheker zelf) of met de huisarts. Toegevoegd na 2 uur: Het werkzame bestanddeel van Euthyrox is levothyroxine. Levothyroxine lijkt sterk op het natuurlijke hormoon (thyoxine) dat door de schildklier geproduceerd wordt. Het doseren van hormonen als geneesmiddel is bijzonder ingewikkeld (in dit geval ook, omdat het door de hypofyse wordt aangestuurd). Een endocrinoloog is gespecialiseerd in de hormoonhuishouding van ons lichaam en ik vind het vreemd, dat een patiënt doseringsadvies gaat vragen aan een (waarschijnlijk) andere patiënt. Als je twijfelt aan het advies laat je dan door de huisarts terugverwijzen naar de specialist of vraag een second opinion aan maar ga nooit zelf dokteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100