Ik was altijd een prima slaper maar ineens word ik s nachts om 3 uur wakker en slaap dan niet meer , wie heeft er de gouden tip?

melatonine ,wietolie ,oxazepam , prima TOT 3 uur

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had hetzelfde probleem en nam al een jaar of 10 elke avond 1 mg melatonine ongeveer een uur voor het naar bed gaan. Vermoedelijk is mijn pijnappelklier zelf te weinig melatonine aan gaan maken waardoor het slaapprobleem zich voor ging doen. De laatste 2 jaar neem ik voortaan 2 mg per dag omdat het ook een zeer sterk antioxidant is dat wat bescherming schijnt te bieden tegen de vrije radicalen. omdat u schrijft dat u om 3 uur wakker wordt en niet meer kunt slapen, zou het in uw geval beter zijn om bijvoorbeeld een uur of anderhalf uur voor het naar bed gaan een tablet van 1 mg te nemen en een time released van ook 1 mg. De gewone helpt u om goed in slaap te vallen en de tweede gaat pas werken als u slaapt en helpt wellicht tegen het te vroeg ontwaken. Zoals gezegd is melatonine een lichaamseigen stof die wordt aangemaakt zodra het donker wordt. Echter bij het ouder worden en misschien ook door andere oorzaken wordt er soms minder melatonine aangemaakt en krijgen we slaapproblemen. Het is geen verslavend middel zoals alles waar "pam" achter staat en mijn huisarts, mijn MDL arts, en uroloog weten gewoon dat ik het gebruik. Als u het eens wil proberen, kunt u eens googlen op "eazzy sleep" en verder is er nog genoeg van op internet te vinden. En natuurlijk is het ook nooit verkeerd om het met uw huisarts te overleggen. Welterusten.

Melatonine met verlengde afgifte?? Eventueel een slaaponderzoek laten doen in een ziekenhuis/kliniek die daarin gespecialiseerd is (doorverwijzing huisarts nodig)

De gouden tip: ga naar de huisarts. Doorslaap problemen kunnen een hele reeks oorzaken hebben, zie ook de bronnen. Er is bovendien vaak een link met depressie of spanning; de oorzaak is vaak een tekort aan inspanning ('niet moe') en ontspanning. Oplossingen zijn niet medicamenteus.

Bronnen:
https://slaapwijzer.net/doorslaapproblemen/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100