Weet er iemand wat je kan doen tegen groeipijn?

Heb heel vaak,groeipijnen maar weet niet wat doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Groeipijn is vervelend maar niet ernstig, en verdwijnt spontaan na verloop van tijd. Volgende middeltjes kunnen soms helpen: • Een lichte massage door vader of moeder, of wrijven met een koude of warme doek; • rekoefeningen voor het slapengaan; • een warm bad voor het kind gaat slapen. Indien de klachten regelmatig voorkomen en het kind heeft er veel last van, kunt u 's avonds eventueel een pijnstiller zoals paracetamol toedienen. Bespreek dit het best vooraf met uw arts.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Als je groeipijn in je knieholte hebt doe ik altijd: Tenen naar je neus trekken, 10 sec. Vasthouden en Tenen naar de andere kant duwen, ook 10 sec vasthouden

Mijn moeder legde een natte doek op de plek waar het zeer deed. Bij het naar bed gaan een plastic zak er omheen doen zodat je bed niet nat wordt.

Als een kind veel pijn heeft is het belangrijk dat er eerst vastgesteld wordt dat het om groeipijn gaat. Hiervoor zijn een aantal criteria van toepassing: Regels van groeipijn: Leeftijd kind 3-14 jaar Pijn in beide benen en niet in een gewricht Pijn is nooit aan het begin van de dag na het ontwaken aanwezig Kind loopt niet mank Fysieke activiteiten worden niet beperkt door de symptomen Lichamelijk onderzoek normaal (behalve eventueel hypermobiliteit of platvoeten) Geen koorts of onwel zijn Normale groei (lengte-gewicht) en normale motorische ontwikkeling Mocht er sprake zijn van groeipijn dan zou een osteopaat uitkomst kunnen bieden.

Bronnen:
http://osteopathievaneijck.nl/groeipijn/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100