Wat is je auto voor jou?

Soms kom ik een lesauto tegen en dan zie ik: mens leert machine te hanteren. Daarna koopt die mens zelf zo'n machine en langzaamaan verandert machine in een verlengstuk van de mens zelf; als was het een prothese.
Wat is die machine voor jou, behalve statussymbool?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vervoermiddel Een moment voor jezelf (lang leve de file!) Een uitlaatklep voor je oerdriften Een moment van geluk Maar ook...: Een aanslag op het milieu Een aanslag op je portemonnee Een bron van ergernis Kortom: I love my car!

Muziekspeler.

Voor mij gewoon een vervoermiddel op 4 banden en een stuur, met rem en gas en koppeling die me van A naar B brengt.

Anti openbaar vervoer middel :-)

Het middel om je snel en fijn te verplaatsen.

Een eeuwige kostenpost!

Mijn auto is een middel om mij te verplaatsen. Meestal is dat het makkelijkste middel voor het doel. Voor het woonwerkverkeer (Hilversum-Utrecht) is de auto bijzonder onhandig; daarvoor neem ik dus zonder enige negatieve gevoelens de combinatie van fiets (2,7 km), trein en lopen (8 min), gewoon omdat dat het handigste, het makkelijkste is. Verder moet mijn auto er enigermate representatief uitzien. Dat is nodig omdat ik de auto zo af en toe voor het werk nodig heb. En verder: veiligheid, comfort, nut. Dat laatste uit zich bijvoorbeeld in een ruime kofferbak met niet al te hoge tildrempel. Laten zien wie ik ben, en /dat/ ik er ben, door fietsers af te snijden, kruisingen te blokkeren, weg te scheuren zodra het stoplicht groen wordt? Allemaal onzin.

Een stuk ijzer

Het vervoermiddel van mijn vrouw.

Mijn auto is helaas nog steeds een droom voor me... Nog even doorsparen dus maar.

Een onmisbaar confortabel vervoerinstrument om van A naar B te rijden.

Een prima - maar dure - manier om heerlijk relaxed rond te snorren. Ik ben de gelukkige bezitter van een XM V6 3000T en maak op vakantie makkelijk 4000 km. Het rijden zelf is al een plezier voor mij, de plaats van bestemming is daaraan ondergeschikt. Daarnaast gebruik ik 'm ook nog eens voor woon-werk verkeer omdat ik - gelukkig - in een regio woon waar files nauwelijks voorkomen.

Een genotsmiddel! Ik kan genieten van een mooie auto in zijn pure nature vorm. Heerlijk. Kan er uren naar kijken. Mooi gepoetst, mooie vormen, bumpers gespoten, mooie velgen, heerlijk rijcomfort, strakke wegligging, mooi bochtenwerk. Hoeft trouwens niet perse mijn eigen auto te zijn. Kan ook genieten (zonder jaloezie) van iemand anders zijn auto. :)

Ha, die Cocon; Vervoermiddel en hobbyobject.

vervoersmiddel om mij van punt A naar punt B te brengen onder het genot van een muziekje.

Ik vind autorijden alleen nog leuk in Duitsland, hoewel ik van mening ben dat ze ook daar gewoon 130 als limiet moeten invoeren. Motorrijden lijkt me leuker (maar ik ben al heel lang gepauzeerd met rijles ;-)

Mijn auto is vooral een verlengstuk voor mijn bedrijf...

vrijheid - comfort - genot

Een minder leuk alternatief voor wanneer mijn motor in onderhoud o.i.d. is ...

Voor mij is een auto een makkelijk vervoersmiddel. Voor anderen is de auto een statussimbool waar ze heel veel geld voor over hebben. Ook zie je dat als het economies (hoe schrijf je dat goed?) mindergaat dat het de eerste branche is waar de meest verontruste signalen komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100