Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

natte voeten

mijn vriend werkt op slachthuis en loopt de hele dag op laarzen ,hy heeft de hele natte voeten omdat de warmte niet weg kan .heeft iemand misschien een oplossing .
hy heeft zijn hele voeten al kapot

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit lijkt mij iets voor de arboverantwoordelijke binnen het bedrijf. Die gaat over de geschikte hulpmiddelen. De baas van je vriend weet wie dit is. Verder kan de stof van je sokken ook veel verschil maken. Haal ze eens bij een buitensport winkel.

er zijn speciale zooltjes in de handel die je in je laarzen kan leggen en die nemen het vocht op ik gebruik ze zelf ook en het werkt perfect

in rubberlaarzen krijgen een helboel mensen last van zweetvoeten omdat de voeten als ware opgesloten zitten daar door kan de transpiratie ( zweet ) niet weg , de enige oplossing lijkt mij 2 x per dag schone sokken aan doen en iedere avond je voeten goed wassen met een goeie zeep.

Zo vaak mogelijk schone sokken aandoen, alleen badstofsokken dragen, voeten wassen met antibacteriologische en op het werk om ademende schoeisel/laarzen vragen. Toegevoegd na 1 minuut: het woordje "zeep" vergeten na "bacteriologische"

Er is een middel Taktodyl, dat het effect van de langdurig vochtige huidt bestrijdt. Vraag de arboarts.

In aanvulling van de antwoorden lijkt het ook wel zinvol om iets te gebruiken tegen voetschimmel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100