Is het erg dat mijn rib uitsteekt?

Mijn onderste linkerrib steekt uit/ naar boven. Het is niet enorm opvallend maar je ziet het wel. Ik heb dit, zover ik weet, al heel mn leven.
het loopt zeg maar zo
---
---
---
----
moet ik naar de huisarts of is de enige optie een operatie met een litteken voor altijd...

Toegevoegd na 2 uur:
Is er een mogelijk heid om het te verminderen, zo ja wat voor oefening bv dat een spier het bedekt

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat is niet erg Als je ieder mens op de sportschool naast de meetlat legt zal je merken dat niemand precies symmetrisch is. En zoals dat jou niet opvalt bij anderen omdat je meer met jezelf bezig bent merken anderen dat niet op bij jou.

Nee hoor, maar mocht je ongerust zijn of blijven laat eens ( geen spoed) je huisarts ook eens zien. Belangrijkste is dat je verder je fit voelt en gezond bent ;) Als we allemaal gaan letten op de unieke uiterlijkheden van elkaar en dit gaan bespreken dan 'vergeten we te leven' of maken elkaar ongerust of onzeker... Ook hier kan je lezen dat het vaker voorkomt ;) https://www.dokter.nl/forum/spieren-pezen-botten-gewrichten/199986-ribbenkast-steekt-uit/

Als deze rib bvb uitsteekt omdat het ooit gebroken is geweest toen je nog zeer klein was?, kan zijn dat je er niks meer van weet, ook mogelijk dat niemand anders er iets van gemerkt had?, maar mocht hij dan wat scheef aaneen gegroeid zijn en daardoor uitsteken dan is er een goede reden om een eventuele operatie om medische redenen vergoed te krijgen. Wat is een medische reden, dat anderen het zien? NEEN, dat is een cosmetische reden en dat word NIET vergoed. Een medische reden kan bvb zijn, dat het pijn doet als je op je buik zou willen liggen om te slapen bvb, en dan s’morgens aan die rib pijn hebben. Of je zou bvb op school tijdens het sporten op je buik moeten liggen om een aantal oefeningen goed te kunnen doen, en dat doet dan pijn aan je rib omdat je op die rib ligt en dat hij uitsteekt naar buiten toe, ja dat kan dan pijn doen, en stel dat je daar tijdens het sporten een bal tegen krijgt, dan breekt deze rib gemakkelijker dan bij iemand anders aan de zelfde rib. Dat zijn allemaal medici redenen om eens over na te denken, en dat zijn allemaal grondige redenen voor een operatie om medische redenen en dat word vergoed. Heb jij bij dit alles echter totaal geen pijn en ook totaal geen last, dan is er op medisch gebied geen enkel probleem, omdat jij nog jong bent en je ribben nog soepel zijn. Maar als je volwassen bent en je ribben groter en harder en stijver worden, dan zou dat ooit nog een probleem kunnen worden, zelfs al zou je zo geboren zijn. In ieder geval zou ik met een goede dokter overleggen, en zijn raad afwachten, print dit antwoord desnoods uit en neem het mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100