Wat is het gemiddelde IQ van een mens?

En van een 12 jarig kind?xD
Ik had een paar maanden geleden in februari een IQ test gemaakt en het kwam uit dat de mijne 136 is, ik vroeg me af of het hoog is en wat het gemiddelde is=)
Ik ben nieuwsgierigxD

Toegevoegd na 11 minuten:
T'was trouwens een IQ van een Centrum die mijn school geregeld had, van het CLB.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gemiddelde IQ in Nederland is 100. Voor kinderen geldt een andere IQ-test. Jouw IQ van 136 is erg hoor voor je leeftijd. Je mag jezelf rekenen tot de zeer intelligente personen. Toegevoegd na 1 minuut: Het gemiddelde IQ is 100. Van 85 tot 115 spreek je van een normaal IQ. Boven de 115 is het IQ bovengemiddeld Boven de 130 spreek je van hoogbegaafd. Een IQ onder de 85 is beneden gemiddeld maar wordt ook wel zwakbegaafd genoemd. Een IQ tussen de 70 en 50 wordt licht zwakzinnig genoemd. Tussen de 50 en 35 spreken we van matig zwakzinnig Tussen 35 en 20 van ernstig zwakzinnig Onder de 20 van diep zwakzinnig.

Gemiddeld is 100, en dat wordt normaliter vergeleken met je leeftijdsgenootjes. Bij test met kinderen kunnen echter verschillen in kennis (! - niet intelligentie !) zo enorm zijn, dat je 'achter hoge' IQ-scores krijgt. Zeker op IQ-tests op Internet geven vaak een veel te rooskleurig beeld. Als je werkelijk een IQ van dat niveau hebt, zul je op school ook gemiddeld overal op A-niveau scoren, uitsluitend cijfers van 9 en hoger op je rapport hebben, je doodvervelen op school, en je entree- en citotoesten of andere eindtoetsen zo goed als foutloos en twee keer zo snel als je klasgenootjes maken. In dat geval kun je er van uitgaan dat je redelijk hoog scoort. Scoor je op school gewoon gemiddeld, dan zal je IQ ook gewoon ergens rond het gemiddelde liggen. De tijd zal het leren, maar je hebt er verder niks aan. De kans dat je naar het VWO zal gaan is vermoedelijk iets groter. Maar als je 2 bent, weet je al ongeveer wat voor middelbare school je gaat doen neem ik aan. Het zal althans geen grote verrassing meer zijn. 136 is namelijk vrij hoog.

De meeste tests zijn gebaseerd op een gemiddelde score van 100. Het komt weinig voor dat iemand met een IQ van 136 dat niet weet. Probeer in dat geval eens een EQ test.

IQ 90 -110 gemiddeld 110-120 boven gemiddeld 120-130 begaafd 130-150 hoogbegaafd 150 zeer hoogbegaafd Toegevoegd na 2 minuten: Een kind van 12 jaar met een IQ van 136 is zeker hoogbegaafd.

Bronnen:
http://www.lich.nl/info-iq.htm

Om en nabij de 100 is heel normaal gemiddeld. Maa rbedenk goed dat een hoger iq je geen beter mens maakt. Je kunt je capaciteiten wel gebruiken om de wereld een beetje beter te maken maar dat kan ook met een veel lager IQ. Ik heb ook iets meer dan 100 en heb daardoor veel tijd kunnen besparen. Totaal drie klassen overgeslagen en 5 scholen afgemaakt maar ik ben net zoveel of weinig als ik minder dan 100 had gehad of als iemand die < 100 heeft. Voor GV is het wel weer makkelijk want o.a. door al die scholen heb ik van aardig wat zaken kennis opgedaan. Dat zet ik weer in om anderen van antwoorden te xoorzien zodat ik op die manier zelf de wereld een heeel klein beetje beter kan maken. Het is niet wat je kent, of weet of bent, maar wat je doet wat je bijzonder maakt.

Het CLB is een centrum voor hoogbegaafdheid. Met 136 ben jij hoogbegaafd. Als het goed is geeft het CLB jouw ouders of school ook een rapport over jouw uitslag en wat dit voor jou betekent. Dat mag ook wel, want zo'n test kost 1500 euro.

100 is ooit als gemiddelde vastgelegd. In de praktijk zijn we intelligenter geworden en is het nu ongeveer 105.

honderd is het gem.

Ja gemiddeld is er onder de 100

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100