Is het slecht om met de benen over elkaar te zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mijn fysiotherapeut zegt dat het niet echt goed is voor je rug. het beste is om te stapelen. voeten goed op de grond, bekken recht boven de 'kont' rug recht, en dan eventueel laten zakken. benen over elkaar zou indirect invloed kunnen hebben op je wervels..

Ja, dan blijf je kinderloos.

Nee hoor, zolang je niks afknelt is er niks aan de hand.

Nee maar wanneer je merkt dat je bloed afgekneld wordt of het wordt onprettig kun je het beste het andere been over het ene gooien. Voor mannen is het waakzaam er voor te zorgen dat detestikels niet te warm blijven want op lange termijn (dragen van te strakke kleding) kan dit resulteren in onvruchtbaarheid.

Ja, je kunt er spataders van krijgen.

Nee voor de meeste mensen geldt dat je in die houding mag gaan zitten waarin je je comfortabel voelt. Voor veel vrouwen is met de benen over elkaar zitten een favoriete zithouding. Er zijn wel een paar uitzonderingen: Verloskundigen raden zwangere vrouwen af om met de benen over elkaar te zitten en ook mensen met spataderen (of aanleg tot spataderen) wordt afgeraden om met de benen over elkaar te zitten. Maar voor die mensen geld ook: Sta niet te lang; loop niet op hoge hakken; draag geen zware tassen; doe oefeningen om de kuitspieren te rekken etc.

beter van niet zo nu en dan, ach, dat kan geen kwaad let erop, en beter is met de benen naast elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100