Wat zijn de oorzaken van een te hoge vitamine b12?

Er wordt geen gebruik gemaakt van extra supplementen of injecties. De waarde ligt nu rond de 1400 pmol/nl.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik neem op geen enkele manier extra supplementen of injecties in wat betreft b12. Ook niet vanuit de voeding zoals lever. Desondanks heb ik zo'n hoge waarde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lever en leverproducten bevatten zeer grote hoeveelheden vitamine B12. Misschien eet de persoon in kwestie daar veel van. Teveel vitamine B12 kan trouwens geen kwaad. Het lichaam kan bij een hoge inname zelf de opname van vitamine B12 uit de voeding beperken. Er zijn daarnaast geen nadelige effecten op het lichaam bekend van een hoge vitamine B12-inname. Het opnamepercentage van vitamine B12 neemt af bij toenemende inname. Bij een inname van 1 microgram wordt 50% opgenomen, bij een inname van 25 microgram is dit slechts 5%.

Bronnen:
http://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/...

Het is inderdaad mogelijk dat je teveel vitamine B12 hebt ingenomen, maar dat geldt dan vooral wanneer je enorme hoeveelheden aan vitamine B12 complex in synthetische vorm of in de vorm van een supplement neemt. Dit zal wellicht geen toxisch effect op je hebben, maar je maakt er toch maar beter geen gewoonte van.

Bronnen:
http://degezondheidswinkel.be/blog/vitamin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100