Neuroog zegt als ik er niet uitkom kan ik je doorsturen naar academisch ZKH . Denkt u daar maar overna. Wat bedoelt neuroloog daarmee ?

Ik heb verschillende onderzoeken gehad bij neuroloog. Ruggemergpunctie- SSEP onderzoek en binnenkort EMG onderzoek. Als na dit onderzoek er geen diagnose komt wil hij mij doorsturen. Wat bedoelt de neuroloog met ,, daar kunt u over nadenken ,, . Ben vergeten te vragen wat hij daar mee bedoelt .

Weet jij het antwoord?

/2500

Daarmee bedoelt de neuroloog dat je er over na moet denken of je zo'n verwijzing zou willen indien dat aan de orde komt.

Een academisch ziekenhuis is gelieerd met de universiteit. Hier is dus meer kennis in huis. Veel mensen geven de voorkeur aan een regulier ziekenhuis omdat ze het persoonlijker vinden. In een academisch ziekenhuis zijn er, behalve de specialist, tijdens een onderzoek of visite altijd een aantal artsen in opleiding aanwezig, omdat zij hiervan moeten leren. Ook moet je er vaak langer wachten voor je aan de beurt bent. Er wordt dan altijd naar 'het geval' gekeken en niet naar jou als persoon. De artsen in opleiding moeten ook leren een diagnose te stellen en daarom wordt vaak veel aan jou gevraagd als patiënt. Soms denk je 'dat heb ik die vorige ook al verteld' en dat kan lastig zijn als je je al ziek voelt. Aan de andere kant zijn er in een academisch ziekenhuis ook vaak heel hoog geleerde artsen aanwezig en hebben zij nog meer geavanceerde apparatuur voor aandoeningen die minder vaak voorkomen. Ook is het zo dat in een academisch ziekenhuis meer experimenteel gedaan kan worden m.b.t. onderzoek ( denk aan alternatieve operatietechnieken, geneesmiddelen enz.) De meeste mensen gaan eerst naar een regulier ziekenhuis voor de simpele dingen. Als ze er daar niet uitkomen gaan ze naar een academisch ziekenhuis, omdat de artsen daar meer uitzonderlijke gevallen krijgen en er daardoor meer expertise in huis is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100