wat kan ik doen tegen zweetgeur of overmatig zweten?

Ik ben 15 jaar en ik ben een enorme zweter. Als ik 's morgens met de fiets op school aankom zweet ik al. Daardoor ruik ik ook redelijk slecht. Ik heb al veel verschillende deo's gebruikt en rollers, maar niet veel die goed werken. De zweetgeur zit ook in bijna al mijn kledingstukken. Dus mijn vraag is: wat kan ik hieraan doen? En is het beter dat ik 'deodorant bodyspray' of 'anti-transpirant' Deo gebruik? En hoe kan ik de zweetgeur uit mijn kleding krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel mensen denken / zeggen dat ze 'overmatig' zweten, dat is niet zo. Je lichaam zweet zoveel als nodig is. Je bedoelt, denk ik, dat je last hebt van veel transpiratie. () je fietst naar school () je hebt hard gefietst en daardoor onderweg getranspireerd () als je afstapt, jas uitdoet, is je onderkleding waarschijnlijk vochtig, minstens onder je oksels () voordat het opgedroogd is, is het opgenomen door je kleding () de zweetlucht zit op je lichaam, in je kleding, je haar en kan niet weg, maar droogt op Deodorant is niet de oplossing, wel een hulpmiddel maar een lapmiddel. () Iedere dag douchen, voorlopig 2 x per dag () zoveel mogelijk katoenen kleding aan () ook je sokken en je slip () iedere dag schone kleren, trui eerst goed luchten ()als je allemaal lagen kunststof kleding aantrekt, dan kan het niet opdrogen, dan kan het niet weg () al je kleding goed wassen en te luchten hangen aan het eind van de dag, ook buiten (bij voorkeur) () je bent 15 jaar en fietst hard. Dat is het begin van de ellende, als je jong bent en sterk en misschien een beetje laat, maar ook zonder tijdsdruk, dan fiets je TE HARD ...niet voor de snelheid, nee, voor jouw lichaam, je kunt het wel, maar je wilt toch niet 'stinken'? nou, dan moet je dus minder hard fietsen, daardoor ga je niet zweten en ook niet stinken () gewoon jezelf aanwennen om niet keihard kracht te zetten op die trappers, is niet nodig, offe heb je misschien haast? ()laatste belangrijke punt is dat je misschien een beetje te laat van huis weggaat? dan moet je dus EERDER opstaan en gewoon 15.minuten eerder de deur uitgaan . Met meer tijd heb je geen reden om hard te fietsen door de week. Wil je echt hard fietsen voor de sport, dan moet je in het weekend maar een flinke fietstocht maken, kom je thuis, duik je onder de douche : geen probleem. Antwoord Heleboel punten hierboven en als je dus jezelf aanwent om LANGZAMER te fietsen, dan zweet je ook niet. Zolang jij zweet, fiets je te hard, maar ook je kleding aanpassen, die niet katoenen broek/ trui/ sokken, dat shirt dat niet van katoen (mag ook 65% zijn, maar NIET 100% kunststof. Nee, zeker niet. Dus langzamer fietsen, eerder de deur uit en je kleding controleren (100% kunststof NIET meer aantrekken naar school!) en dagelijks douchen. Probeer maar uit hoe hard je nog kunt fietsen ZONDER te transpireren, dat is alles en geen haast natuurlijk! Toegevoegd na 18 uur: Ook: onthaar je oksels! + menthol-poeder(kruidvat eigen merk) voeten inpoederen/in schoenen(tenen) strooien.

Bronnen:
http://degezondemama.nl/mama/de-verschille...

Zelf gebruik ik deoleen, en dan de roller variant. Dit werkt echt heel goed. Je moet wel zorgen dat je het 's ochtends opdoet voor dat je aan het zweten bent, anders werkt het niet. Er is nu ook een crème die zou je eventueel ook eens kunnen proberen.

Bronnen:
https://www.kruidvat.nl/deoleen-deodorant-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100