Wat moet ik doen met mijn ontstoken oorlel?

Ik heb al sinds ik klein ben gaatjes in mijn oren maar sinds 4/5 jaar heb ik als ik oorbellen in doen een ontstoken oorlel, dit vind ik erg irritant want ik wil graag weer oorbellen kunnen dragen, ik heb al van alles geprobeerd en nu weet ik niet meer wat ik ermee moet doen..

Weet jij het antwoord?

/2500

kan een allergische reactie zijn,bijvoorbeeld voor nikkel. daar zijn veel oorbellen van gemaakt. een allergie kan zich soms latere leeftijd pas openbaren.

Veel (steeds meer?) mensen kunnen niet meer tegen oorstekers (oorbellen), welke niet van zilver of goud gemaakt zijn. Er worden hele leuk simpele oorstekers gemaakt voor prijsjes van niks (veelal te koop bij zo'n grote drogist) van allerlei materialen. Niet voor iedereen te gebruiken, niet iedereen kan hier tegen. Kies daarom voor zilver (of goud). (Sterilon of jodium gebruiken na het schieten van een gaatje. Alleen maar bij iemand laten schieten die hygiënisch te werk gaat.) #Bij een oorlelontsteking wordt de oorlel rood en zwelt het erg op. Er kan soms een blaar ontstaan op de oorlel. #In het geval van een bacteriële infectie kunnen er enkele complicaties optreden. Dit zijn: littekens, cystevorming, koorts en soms een shock. (!) #Bij een allergische reactie ontstaat er vaak eczeem rondom en op de oorlel. Door het hebben van eczeem loop je een grotere kans op infecties. Behandeling #Wanneer je een oorlel-ontsteking hebt, hoef je niet naar de huisarts te gaan. Over het algemeen herstelt een dergelijke ontsteking uit zichzelf. Pas wanneer de ontsteking zich uitbreidt rondom het oor dien je naar de huisarts te gaan. #Bij een ontsteking kun je zelf wel enkele maatregelen treffen om dit tegen te gaan. Een eerste is dat je je oorbel of klem uit doet, en je oorlel regelmatig dipt in alcohol. Dit heeft een reinigende werking. #Voorkomen van een oorlel-ontsteking Houd de oorlel/wondje goed schoon paar keer per dag met alcohol (bij nieuw geschoten gaatjes). Antwoord Je huid kan er vermoedelijk niet tegen, je bent trouwens niet de enige. Maar als dat niet de reden is, dan nog is het verstandiger om het risico niet te nemen, door alleen nog oorstekers van puur zilver of puur goed te gebruiken. Breidt deze ontsteking zich uit over je hele oor ga naar de huisarts, dan is het tijd voor een contrôle afspraak, er moet dan echt even naar gekeken worden. Mogelijk dat je er goed aan doet om eens een nieuw paar .zilveren. oorstekers te kopen en alleen deze te gebruiken. Je begint dan met nieuwe/schone spullen en kunt opletten hoe je huid hierop reageert. Houd het goed in de gaten, en maak het (minstens) 2 keer per dag schoon met alcohol. Dan moet het goed gaan.;) Succes ermee!

Bronnen:
http://www.huidkwalen.nl/oorlelontsteking/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100