Ik heb al lange tijd een kuiltje in mijn pols, weet iemand wat het is?

Ik ben 2,5 jaar terug hard op mijn pols gevallen (te hard van een dijk gefiets, en dus van me fiets afgevallen) Toen gelijk naar de dokter geweest en foto's laten maken, maar niet gebroken (gelukkig dacht ik) maar ik voelde dat er niet iets klopte. Een jaar geleden kwam ik erachter dat er een kuiltje/gat in mijn pols zit, (precies het schapholunaire ligament botje, denk ik) en het soms schiet de pijn gewoon in mijn pols (ongeveer 1 a 2 keer per maand). Ik ben er paar maanden geleden weer mee naar de dokter geweest, toen weer foto's laten maken. Weer was er niks aan de hand. Maar nu 3 maanden later heb ik er nog steeds last van, het ligt er ook niet aan wat ik doe ( al gebruik ik hem niet of ik gebruik hem intensief , de pijn komt op een onverwachte moment) ik denk aan een disi deformiteit.

Mijn vraag is; wat moet ik doen? Ik durf eigenlijk niet meer naar de dokter, bang dat ie me een aansteller vind ofzo, wat zullen jullie doen, en hebben jullie dit ook ooit meegemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je stelt , naast de hoofdvraag een heleboel secondaire vragen. @nee, ik weet niet wat het is. @wat je moet doen, staat in mijn antwoord @heb ik dit ooit meegemaakt? nee, nog niet meegemaakt @wat zou ik doen? weet ik niet, in ieder geval naar de huisarts of naar de fysiotherapeut, afhankelijk van mijn situatie en ook de hoeveelheid pijn; waarschijnlijk zou ik naar beide toegaan. Er zijn al meerdere foto's gemaakt waarop niets te zien is. Toch heb je zo veel last dat je weer naar de huisarts zou willen. Een andere ha voor een second opinion zou kunnen, maar misschien is het een veel beter idee om hulp van een fysiotherapeut te vragen. Als het is wat je denkt . een disi deformiteit . (eigen diagnose?) dan heb je kans uiteindelijk op slijtage, indien het niet behandeld wordt. Tijd dus om het te laten bekijken door de fysiotherapeut. "Wat is de behandeling? Wanneer een DISI-deformiteit niet behandeld wordt, kan deze slijtage in de desbetreffende gewrichten veroorzaken. Wanneer het scapho-lunaire ligament niet volledig gescheurd is, kan een brace of spalk helpen om de belasting op het gewricht tegen te verminderen zodat de band kan herstellen. Tevens kan door middel van fysiotherapie de belastbaarheid van de pols verbeterd worden. ...etc." Antwoord Als je er echt steeds last van hebt, is het misschien een idee om naar de fysiotherapeut te gaan. Deze kan iets aan de belastbaarheid van de pols doen. (zie bron) Voor zover ik weet kun je zonder huisarts-verwijzing bij een fysiotherapie praktijk om hulp vragen. Vraag wel even bij de ha assistente om de naam van een goede fysio-praktijk in de buurt.

Bronnen:
https://www.fysiotherapie4all.nl/klachten/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100