misschien beetje gekke vraag, maar stel m toch... kan ik zien aan penis litteken of mijn man stiekem sterilisatie heeft laten doen? Onzekerheid!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet aan de penis, daar word geen snede gemaakt, wel bij de balzak, onder de penis. Maar: waarom zou je lastig doen en niet to the point vragen?

Links en rechts in de balzak heb je na sterilisatie een nauwelijks zichtbaar litteken. Met beharing is het nog moeilijker zichtbaar. Als je hem nu eerst totale verdoving geeft, kun je rustig gaan kijken, anders zul je hem gewoon moeten vragen en vertrouwen.

Eerst misschien even wat kennis delen. Een sterilisatie bij een man is een kleine operatie. Zo staat het op de site: "Voor sterilisatie van de man is een kleine operatie nodig. Hierbij worden beide zaadleiders doorgesneden, ingekort en afgebonden. De zaadcellen kunnen dan niet meer naar buiten. Als de operatie is gelukt zitten er twee tot drie maanden later geen zaadcellen meer in het prostaatvocht". "U kunt zich bij een ziekenhuis laten steriliseren of bij een huisarts die hierin gespecialiseerd is. Voor deze ingreep wordt de huid van de balzak vlak onder de penis links en rechts met een prik verdoofd. De hele operatie duurt ongeveer een halfuur, waarna u nog 2 dagen rustig aan moet doen". Gewoon op de man af vragen. Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen, en goede open en eerlijke communicatie. Begin er meteen mee! Je zal zien dat het gewaardeerd wordt. Als je samen overal over kunt praten, ben je al halverwege. http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3f.htm

Uw motivatie zal ik buiten beschouwing laten. Doch de zichtbaarheid is niet altijd even duidelijk. Niet altijd is er namelijk een litteken te zien. Ook kan betrokken al een litteken hebben die geheel los staat van een dergelijke ingreep. Er zijn slechts drie mogelijkheden om hierachter te komen. Eén is het op de man af te vragen. Twee is dit op te vragen bij de arts ( let wel, niet iedere arts geeft deze informatie vrij, ook niet aan de levenspartner. ) Drie is eigen onderzoek. Met een goede microscoop zijn de "zwemmertjes" goed te zien ( ja, ik ben nieuwsgierig aangelegd en mocht na vragen met de arts meekijken bij een nacontrole bij mijn sterilisatie). Geen "zwemmertjes" aanwezig, dan is er inderdaad iets niet goed ( let op, dit kan natuurlijk ook een gewone medische oorzaak hebben ). Alleen een arts en uw partner kunnen hier een definitief uitsluitsel over geven..................

Jullie zijn al getrouwd begrijp ik. De ingreep is niet groot, maar de gevolgen zijn voor een paar dagen WEL groot. Letterlijk. 2 heel kleine sneetjes aan de zijkanten van de balzak maken toch grote, blauwe ballen. Dat kan je niet snel ontgaan, denk ik. Misschien zie jij de "naad" die van anus naar eikel loopt als lidteken. Het lijkt er ook op. Maar het is een natuurlijke "naad" die daar loopt, het tegenovergestelde van de vagina zeg maar.... (sorry, ik weet de naam niet van die duidelijk zichtbare "naad")

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100