1 borst is groter dan de andere, ik ben nog jong. Kan dit nog bijstellen of blijft dit zo?

Het verschil is niett mega groot maar t verschik is er wel gwn echt

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is vrijwel geen vrouw te vinden met twee exact gelijke borsten (en als je ze ziet, zijn ze waarschijnlijk nep). Er is altijd een klein verschil. Wanneer het echter om meer dan 1-2 cupmaten gaat, kan het belangrijk voor je zijn er iets aan te laten doen, want dan wordt bijvoorbeeld een passende beha vinden wel erg moeilijk. Maar zolang het om kleine verschilletjes van maximaal een halve cupmaat gaat : geen probleem en heel normaal.

Nee, daar kun je zelf niets aan bijstellen. Geen enkel mens is perfect symmetrisch. Vrijwel elke vrouw heeft een klein verschil tussen de ene en de andere borst. Bij dikker worden groeien beide borsten evenveel uit, en bij afvallen krimpen ze ook evenveel. Dus de verhouding blijft altijd hetzelfde. Het enige wat er eventueel tegen te doen is - met name wanneer het verschil tussen de borsten groot is - is wanneer jij volgroeid bent door middel van plastische chirurgie een aanpassing te laten doen.

Zoals anderen al schrijven is het normaal dat je ene borst iets groter is dan de andere; in de natuur is nu eenmaal niets perfect symmetrisch. Je schrijft dat je nog jong bent; bedoel je daarmee dat je (en je borsten) nog in de groei zijn? Bij bijna elke vrouw/ meisje beginnen de borsten niet op hetzelfde moment met groeien en soms groeit de ene ietsje sneller dan de andere. Zolang de borsten zich nog ontwikkelen kan het verschil tussen de twee borsten hierdoor vrij groot zijn. Tegen het einde van de pubertijd stopt de grootste borst dan wat eerder met groeien en groeit de andere nog even door. Het verschil tussen de twee borsten wordt daardoor, als de borsten bijna klaar zijn met ontwikkelen, steeds kleiner. Uiteindelijk is het resultaat dan twee borsten die meestal redelijk gelijk van grootte zijn. Er is natuurlijk een groep vrouwen bij wie wel een fors verschil in grootte blijft bestaan, maar dat is maar een kleine minderheid. Een verschil van ongeveer één cupmaat wordt als normaal gezien. Mochten je borsten al wel uitgegroeid zijn dan zal het verschil niet meer verdwijnen. De enige manier om dan gelijkere borsten te krijgen is door een borstvergrotende (of -verkleinende) operatie. Of je dat zou willen is dan natuurlijk een heel andere kwestie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100