Hoeveel geld kost een ambulancebeoek aan huis? (geen vervoer) Had te veel drank gedronken. Achteraf was de ambulance niet nodig

Hoeveel geld kost een ambulancebezoek aan huis? (geen vervoer) Iets te veel gedronken. Vrienden hebben 112 gebeld, maar achteraf was dit niet nodig geweest. Ben niet vervoerd of bloed gemeten etc. Zijn hier kosten aan verbonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er niet vervoerd wordt, worden er geen kosten in rekening gebracht. (Ik weet dat dit ergens te vinden moet zijn, dus ik zoek nog even verder naar een betrouwbare bron voor je.) Toegevoegd na 10 minuten: Ik had gehoopt een betere bron te vinden, maar volgens mij is dit voldoende: "Ambulancezorg wordt betaald door de Nederlandse ziektekostenverzekeringen. Alleen wanneer u daadwerkelijk per ambulance vervoerd wordt, krijgt u een rekening. Voor het verlenen van eerste hulp ter plaatse ontvangt u geen rekening." (Bron 1) "(..)voor de ambulance geld dat er alleen kosten in rekening mogen worden gebracht als iemand ook daadwerkelijk is vervoerd. In het budget van de ambulancevervoerders word rekening gehouden met dit soort ritten ter compensatie." (Bron 2) Toegevoegd na 1 uur: Ah, toch de bron gevonden die ik zocht: "Alleen als u écht vervoerd bent per ambulance, volgt er een factuur voor ambulancezorg. Deze gaat meestal direct naar uw zorgverzekeraar. Er zijn ook situaties waarin RAV IJsselland alleen medische handelingen verricht. Dan volgt er geen rekening op uw naam. Ambulancezorg valt onder de basisverzekering en daarmee ook onder het verplicht eigen risico. Een ambulancerit is meestal duurder dat het bedrag voor het verplichte eigen risico." (Bron 3)

Bronnen:
http://www.ravijsselland.nl/veelgestelde-vragen
http://www.zorgsaam.org/algemeen/kosten-vervoer
https://forum.zilverenkruis.nl/t5/Overige-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100