Is buikspek ongezonder dan ander varkensvlees?

Is het vetter of worden er slechts stoffen opgeslagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is vetter, maar los van het feit dat vet niet per definitie Het Grote Kwaad is, bevat het natuurlijk wel verzadigd vet, en dat is niet het gezondste. Over het opgeslagen zijn van schadelijke stoffen in (buik)vet kan ik zo 123 niks vinden ; schadelijke stoffen worden in de regel opgeslagen in de lever. Maar zelfs die heeft zijn gezonde kanten. Met spek geldt net zoals met vlees in zijn algemeenheid : geniet met mate. Persoonlijk ben ik er voorstander van dat een gezond dieet zo gevarieerd (en natuurlijk) mogelijk is, en dat betekent : de hele tuin moet leeg, het hele beest moet op. Dus uitsluitend de magere delen eten is, zeker uit milieu-oogpunt feitelijk te eenzijdig (even los van de discussie dat / of een mens zonder vlees kan ; de hoeveelheden die wij eten zijn zeker niet te prefereren. ) Door onze kieskeurigheid is er in principe sprake van verspilling. (Ik ben ook blij dat de laatste tijd potenvlees van kip weer terug in het assortiment begint te komen ; dat is niet alleen (veel) lekkerder, maar vergeleken met de hoeveelheden filet die we eten ook wenselijk voor de balans. )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100