Ik vergeet veel. Zelfs als ik aan het praten ben. wat is dit?

Ik vergeet veel. Ik hoef geen agenda te gebruiken want dan zou ik vergeten om in mijn agenda te kijken. Ik vergeet soms weleens mijn tekst terwijl ik aan het praten ben. Laatste keer heb ik dat vaker gehad. Als iemand mij dan herinnerd aan wat ik aan het vertellen was, dan kan ik niet verder praten want dan ben ik alles kwijt hoe ik het wilde vertellen.

Iemand idee wat dit kan zijn? Kan het afasie zijn? Of wat anders? Ik ben trouwens pas 21 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met name vanwege je leeftijd zou ik me niet meteen teveel zorgen maken. Vermoedelijk zit je gewoon veel met je gedachten ergens anders, ben je snel afgeleid of heb je je hoofd er niet helemaal bij. In een periode dat je hersens nog steeds een grote ontwikkeling doormaken (dat duurt namelijk tot om en nabij je 23e, pas DAN ben je echt lichamelijk volwassen = uitgegroeid) kan dat een vervelend bijverschijnsel zijn. Ook als je veel stress hebt, je zorgen maakt, wellicht wat overbelast bent, slaaptekort hebt, slecht eet en andere "alledaagse" risico's die een jongvolwassene zo doorgaans loopt, kan dat invloed hebben op je "mindfullness"; de mate waarin je met je gedachten ook daadwerkelijk daar bent waar je mee bezig bent, dat je alles wat je doet doet met de aandacht die het moment verdient. (Het woord klinkt wat zweverig, maar dat is het eigenlijk allesbehalve). Een ander groot risico is alcohol- en drugsgebruik ; daarvan weet je zelf wel of daar eventueel sprake van kan zijn. En ja, dat kan HEEL jong tot HELE grote neurologische problemen leiden. Was je echter tien, twintig jaar ouder, dan zou ik me op basis van je verhaal WEL een beetje zorgen maken en meteen adviseren contact op te nemen met de huisarts. Misschien is het sowieso een goed idee dat te doen, al is het maar om je gerust te stellen. Zeker wanneer je normale dagelijkse activiteiten echt worden gehinderd door je vergeetachtigheid, zou ik dat zeker aanraden. Toegevoegd na 2 minuten: Ik zag dat je een paar jaar geleden langdurig last hebt gehad van duizeligheidsklachten ; die twee in combinatie zijn zorgwekkend genoeg om een bezoek aan de huisarts te rechtvaardigen.

Dit noemen ze meestal "hersenmist" ik heb dit ook dan ben ik spannend of een belangrijk verhaal aan het vertellen en dan ineens is het allemaal weg wat ik wilde vertellen. Dan weet ik het niet meer en komt het ook niet meer terug...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100