is een scheve taille gevaarlijk?

ik ben er net achtergekomen dat mijn taille niet recht staat (buik) het gaat een heel klein beetje in een soort s. Heeft dit gevolgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lichaam heeft van nature bepaalde reacties op gevaar ( van binne of van buiten ) Zo zal wanneer er iets egt niet goed zit of in dit geval scheef zit ,er een onvermijdelijk en niet ontkenbare lichamelijke sensatie aan gekoppeld zijn. die jou er op attendeerd dat het gevaarlijk is . Mogelijke van deze reacties zijn : Ademnood Pijn Krampen steken duizeligheid Voel bij jezelf en ga het na , laat jou denken egter blijken het beter te weten. Ga naar een arts en laat een foto maken.

Je schrijft niet of je taille voor- of zijwaarts niet "recht" is, maar in beide gevallen kan dat een indicatie zijn voor scheefstand van het bekken (de benen) en/of de rug. Daar hoef je helemaal geen last van te hebben, maar in de praktijk blijkt dat ook een lichte kyfose of scoliose of ongelijke beenlengte, op de lange duur tot behoorlijke klachten kan leiden, die in een vroeg stadium nog voorkomen kunnen worden. Datzelfde geldt wanneer je klachten bijvoorbeeld het gevolg zijn van een verkeerde houding of verkeerd schoeisel. Het beste kun je hier mee naar de huisarts, die je kan doorverwijzen naar een orthopeed . Het beste zou zijn zolang je nog in de groei bent, maar ook als je al bent uitgegroeid kan deze nog van alles voor je doen. Of je kan geruststellen als er niets afwijkends te zien is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100