Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er ook organen waar (bijna) geen kanker voorkomt? Zo ja, waardoor komt dat?

Aan alle organen lijk je wel kanker te kunnen krijgen: prostaat, borst, long, darm etc...

Maar zijn er ook organen of andere vatbare dingen die eigenlijk geen kanker kennen. Bestaat er bijv. ook hartkanker of het wormvormig aanhangsel kanker of anuskanker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas, nee. Kanker is een verzamelnaam voor alle soorten ziektes die veroorzaakt worden door een fout in de celgroei in weefsel, en elk gedeelte van ons lichaam bestaat nu eenmaal uit weefsel en cellen. Sommige heb je wellicht nog nooit van gehoord, zoals de door jouw genoemde blindedarmkanker en anuskanker, maar ook bijvoorbeeld oorkanker, tand(been)kanker of neuskanker zijn zeer reële ziektes. De enige vorm die ik niet voor je heb kunnen vinden is haarkanker; vermoedelijk omdat haar niet meer groeit / deelt. Vrij zeldzame vormen van kanker zijn bijvoorbeeld schildklierkanker en neuskanker. Maar die zijn vooral zeldzaam omdat andere vormen gewoon meer voorkomen. Hormonen en invloeden van buitenaf lijken daarbij een grote rol te spelen; hoe minder er 'aan de hand' is in een orgaan, hoe kleiner de kans dat er cellen op eigen houtje aan e slag gaan en kanker uitbreekt. De meest voorkomende vormen van kanker zijn borst-, prostaat-, darm-, huid- en longkanker.

Bronnen:
http://www.cijfersoverkanker.nl/meest-voor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100