Wat kan de oorzaak zijn van keelklachten sinds nieuwe kamer?

Sinds ik in een nieuwe studentenkamer woon heb ik last van een droge hoest. De vorige bewoner van de kamer hoorde ik ook altijd zo'n droog hoestje hebben. Heeft iemand enig idee wat het kan zijn?

Het is een kamer in een oud herenhuis, het sneeuwt hier constant stof. Daarnaast is de houten vloer ooit half opgeschuurd, de verf de er ooit opzat is voor de helft blijven zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt het antwoord eigenlijk al gegeven. Stof kan droge hoest veroorzaken. Toegevoegd na 3 uur: Ter info Een droge hoest zorgt ervoor dat je moet hoesten, maar er is geen slijm dat je weg moet hoesten. Een droge hoest noemt men ook wel een prikkelhoest of een kriebelhoest. Het belangrijkste verschil tussen een droge hoest en een vastzittende hoest is dat er bij een droge hoest (bijna) geen slijm voorkomt. Het kan voelen of er een stuk zaagsel vastzit dat niet loskomt. Een droge hoest wordt ook wel een niet-productieve hoest genoemd, omdat er geen slijm loskomt. Je kunt ook last hebben van een droge keel of een zere keel. Het vele hoesten kan een irritatie van de keel- en luchtwegen veroorzaken waardoor je blijft hoesten. De oorzaak van een droge hoest zijn geïrriteerde slijmvliezen in de keel.

Bronnen:
http://roter.nl/hoest/
http://zelfzorg.nl/droge-hoest

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100