Wat is het verschil tussen zonnebrandcrème voor volwassenen en voor kinderen?

En werkt de crème voor kinderen afdoende bij volwassenen?

Toegevoegd na 15 minuten:
Uitgaande van 2 crèmes met dezelfde beschermingsfactor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij creme voor kids zit er een ontzettend hoge beschermingsfactor in dit omdat de jonge huid nog niet tegen de vaak brandende kan,ook hoef je niet om de 30min intesmeren. Deze creme is prima en beschermt genoeg.

Heel veel producten verschijnen ook in een versie voor kinderen. Dat is vooral om de ouders het gevoel te geven dat ze speciaal voor hun kinderen goed zorgen. Leuke, kleurrijke verpakkingen doen het daarom goed. Waar het bij zonnebrandcreme om gaat is de beschermingsfactor. Zonnebrandcreme voor kinderen heeft meestal een heel hoge beschermingsfactor Aanbevolen voor kinderen tot 16 jaar ongeacht het huidtype: factor 30 ! Die wordt ook aanbevolen voor een zeer licht huidtype, verbrandt snel, bruint niet. Zo'n creme voor kinderen werkt dus ook afdoende bij volwassenen. Als je de creme voor kinderen gebruikt gelden dezelfde regels: Om de bescherming te krijgen die de zonnebrandcrème belooft te geven moet de crème vrij dik op de huid worden aangebracht. Zuinig smeren geeft een veel lagere protectiefactor dan op de verpakking vermeld staat. Precieze richtlijnen over hoeveelheden toe te passen crème zijn niet te geven maar een 'hand vol' voor elke insmeerbeurt van de gehele huid is niet overdreven. En vaak genoeg smeren.

hoi Kinderen tot 15 jaar zijn extra gevoelig voor de schadelijke straling van de zon. Te veel zon is dan ook zeker niet goed voor de kinderhuid en dan met name de babyhuid. De kinderhuid is anders dan die van volwassenen. De natuurlijke bescherming tegen UV-straling is bij kinderen nog niet volledig ontwikkeld. Volwassenen hebben een hoornlaag op de huid, bestaande uit dode huidcellen die een natuurlijke barrière vormen tegen straling, uitdroging en het binnendringen van vreemde stoffen. Bij baby’s ontbreekt deze hoornlaag nog en ook bij wat oudere kinderen is deze nog niet voldoende gevormd. Dit betekent dat de natuurlijke bescherming tegen straling ontbreekt. Deze hoornlaag is pas goed ontwikkeld als een kind vier jaar is. Tot die tijd is het risico op verbranding extra groot. in kinderzonnebrandcreme zitten meer stoffen die verschermen in verwerkt dan dievoor volwassenen. Omdat volwassenen die niet nodig hebben. Ga eens google. Plus de de zonnenbrandcreme's van kinderen zijn meestal waterproof dus wat ze ook doen in de zon en uit de zon ze zin bescherm. Let op bij felle zon na elk hlf uu opnieuw insmeren. En anders de kinderen laten zwemmen of spelen in een t-shirt

Bronnen:
wikipedia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100