Hoe snor normaal terugkrijgen na epileren?

Vroeger tot mijn 15e (vanaf 12/13 jaar) epileerde ik mijn snor en haren op mijn kin en onderlip. Dit deed ik elke keer totdat ik 15 werd en overging tot scheren.

Ik ben nu 17 (jongen) en mijn haren groeien niet gelijk met elkaar en er zijn niet overal haren meer waar het normaal gesproken wel hoort.

Dus mijn vraag zoals uit de titel af te leiden: hoe krijg ik weer beharing op mijn kin, onderlip en snor zoals eerst?

Ik epileerde met een pincet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het mooie van epileren (voor vrouwen) is dat de haren uiteindelijk , als je dat heel lang volhoudt, defintief wegblijven. Niet allemaal, maar het worden er wel steeds minder. Dat is dus het effect dat jij hebt bereikt met je snor en baard, drie jaar lang. De kans dat de haren dus uiteindelijk weer terugkomen, is verkleind. Je had wellicht beter meteen met scheren kunnen beginnen. Maar...je bent nu nog maar 15, dus het kan ook best zijn dat je nog weinig beschadigd hebt, maar gewoon nog geen volle baard en snor hebt. Daarvoor zou ik rustig de puberteit afwachten. Er zijn maar weinig (geen) jongens van die leeftijd die al echt een volle gezichtsbeharing hebben. En ook bij volwassen mannen die altijd scheren en ineens de baard laten staan, groeien de haren niet allemaal even snel en mooi verdeeld. Het duurt even voor het weer een aaneengesloten bos is. Ook heeft de ene man nu eenmaal een vollere baard dan de ander. Het enige wat je kunt doen, eigenlijk, is vanaf nu gewoon normaal gaan scheren, en over een jaar of vier, vijf heb je naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer een normale snor en baard - als je dat wilt hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100