Waarom is het corona virus zo bijzonder?

Op de radio hoor je minstens 1 keer per dag iets over het corona virus.
Wat is er zo bijzonder aan?
Het is een nieuwe besmettelijke ziekte die alleen gevaarlijk is voor oudere mensen.
Overal waar je komt hoor je er nu mensen over praatten terwijl het een ziekte is net als andere ziektes.
Wat is er zo bijzonder aan dat die belangrijker is dan andere ziektes en waarom genezen ze de patiënten niet als het een griep is die longontsteking kan veroorzaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het allemaal nieuw is. Er is nog geen geneesmiddel voor, en de mens tegenwoordig is zo gewend aan directe oplossing van dit soort ziektes dat ze zich lam schrikken als er ineens iets is wat niet meteen opgelost kan worden.

Hoe gevaarlijk het nieuwe coronavirus uit het Chinese Wuhan nu echt is, moet nog blijken. Toch is het bijzonder verstandig dat de gezondheidsautoriteiten wereldwijd en in Nederland en alert zijn. Niemand moet er aan denken dat er een pandemie komt met zulke dramatische gevolgen als de Spaanse griep van begin vorige eeuw. Tot nu toe lijkt het nieuwe coronavirus niet veel gevaarlijker dan een gewone griep. Maar aan de jaarlijkse wintergriep overlijden ook ieder jaar enkele duizenden mensen, voor een groot deel ouderen met een zwakkere gezondheid. En door de gewone griep kunnen in uitzonderlijke gevallen ook gezonde jongere mensen ernstig ziek worden of zelfs overlijden. Het is daarom van belang ook de gewone griep serieus te nemen. Er is alleen nog veel onbekend over het nieuwe virus. Hoe besmettelijk het nou echt is, hoe verspreiding het best is te voorkomen, welke patiënten er het meest onder lijden. Het meest onzeker is nog hoe het virus zich gaat ontwikkelen. Het kan nog muteren tot een gevaarlijker variant maar de kans is ook groot dat het juist minder gevaarlijk wordt voor de mens. Hoe dan ook is het verstandig dat de Nederlandse zorgautoriteiten goed voorbereid zijn. Liever voor niets rampenplannen gemaakt dan er te laat achter komen dat we ons beter hadden moeten voorbereiden.

Bronnen:
https://www.dvhn.nl/meningen/Commentaar/Co...

Het is helemaal niet zo bijzonder, je krijgt alleen de reactie van de mensen dat het zo bijzonder is omdat het onbekend is, ze weten niet wat ze kunnen verwachten Het lijkt op griep, oudere mensen met een zwakke gezondheid kunnen ook aan griep sterven. We hebben nog geen medicijn gevonden voor het coronavirus. Wel zijn ze bezig Met een medicijn te maken.

Tot nu toe lijkt het coronavirus gevaarlijker dan de griep. Het sterftepercentage van 3% is een grove schatting op basis van de informatie die er nu is. Het sterftepercentage van griep is minder dan 0,5%. Daarnaast is het coronavirus even besmettelijk als of besmettelijker dan het griepvirus. Hopelijk gaat het dezelfde kant uit als het SARS-coronavirus: “De eerste gevallen verschenen in de Chinese provincie Guangdong, eind 2002. Op 5 juli 2003 liet de Wereldgezondheidsorganisatie na een periode van 20 dagen zonder nieuwe gevallen weten dat de ziekte overal onder controle leek te zijn, maar waarschuwde tevens dat ze in de daarop volgende wintermaanden opnieuw zou kunnen uitbreken.” Dat is nooit gebeurd. . ‘k Vroeg me af waarom het aantal nieuwe gevallen in China afneemt. Dit blijkt veroorzaakt door de strenge maatregelen die het openbare leven zeer beperken, zoals het afsluiten van steden, annuleren van evenementen en sluiten van scholen en theaters. Twee veel gebruikte apps voor mobiele telefoons, AliPay en WeChat - die in de afgelopen jaren contant geld in China hebben vervangen - hebben bijgedragen aan de handhaving van de beperkingen, omdat ze de overheid in staat stellen de bewegingen van mensen bij te houden. Kleurcodes op mobiele telefoons - waarbij groen, geel of rood de gezondheidstoestand van een persoon aangeven - laten bewakers op checkpoints weten wie ze moeten doorlaten. Analyse dataset Wetenschappers analyseerden uit een dataset van 90.000 gevallen dat ongeveer 80% van de besmette mensen een milde tot matige ziekte, 13,8% ernstige symptomen en 6,1% levensbedreigende episodes had, van ademhalingsfalen, septische shock of orgaanfalen. Het sterftecijfer van de casus was het hoogst voor mensen ouder dan 80 (21,9%) en mensen met hartaandoeningen, diabetes of hypertensie. Koorts en droge hoest waren de meest voorkomende symptomen. Verrassend genoeg had slechts 4,8% van de besmette mensen loopneuzen. Kinderen maakten slechts 2,4% van de gevallen uit en bijna geen enkele was ernstig ziek. Voor de milde en matige gevallen duurde het gemiddeld 2 weken om te herstellen. Zie uitgebreid rapport WHO: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf Het zal nog minstens een jaar duren voor er een vaccin ontwikkeld en geproduceerd is dat voor iedereen beschikbaar is.

Toegevoegd op 06 maart 2020 10:33: bron, tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sars
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://www.sciencemag.org/news/2020/03/ch...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100