Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Een versleten schouder injecteren met botox door een revalidatiearts [dus niet cosmetisch], zouden hier nadelen aan kunnen kleven?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
2.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Botox wordt de laatste jaren breder gebruikt dan alleen cosmetisch. Vooral op het gebied van gerichte pijnbestrijding wordt het steeds vaker ingezet. Veel artsen zijn echter kritisch.

Je moet weten dat een botox behandeling is gericht op de langere termijn. Het is niet hetzelfde als een pijnstiller die na enkele uren is uitgewerkt. De zenuwuiteinden in het behandelde gebied worden als het ware voor langere tijd lamgelegd. Het gevaar dat daarin schuilt is dat je niet meer merkt of de huidige aandoening/schade verslechterd. Je loopt dus de kans dat je de schade onbewust een stuk erger maakt. Pijn heeft namelijk een functie: signaleren en aanwijzen van mogelijke problemen. Met botox schakel je de signalen uit.

Daarnaast kan botox 'uitlekken' naar omliggende delen. Onbedoeld worden dan dus ook de zenuwuiteinden in die (gezonde) delen uitgeschakeld. Dan krijg je dus hetzelfde probleem als ik hierboven heb uitgelegd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding