waarom komt er politie bij bij een ambulanceongeval?

Laatst kwam de ambulance bij ons thuis, mijn broertje was onwel geworden. Er kwamen ambulancebroeders, en even daarna kwam er vier man politie. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijke escorte (ambulancebegeleiding). https://www.youtube.com/watch?v=qyNbhDZMdKc

Het is mogelijk dat er politie komt om te onderzoeken waarom de ambulance nodig was. De medische hulp wordt door het ambulancepersoneel verzorgd, de (mogelijk strafrechtelijke) oorzaak door de politie. Denk daarbij aan de mogelijkheid tot huiselijk geweld, misschien was er ook wel een melding van de buren of zo naar de politie.

De politie komt ook als die wordt ingeschakeld door het ambulanceperso neel. Vraag niet hoe het kan, maar soms zijn er omstanders (vaak agressief, vaak onder invloed van alcohol en/of drugs) die het het ambulancepersoneel onmogelijk maken hun werk te doen. De politie probeert die omstanders dan op afstand te houden.

Politie komt altijd eigenlijk vaak voor hand en span diensten, zoals bij een ongeval de locatie afschermen voor kijkers (samen met de brandweer) ondersteuning van de betrokkenen, aanleiding ongeval onderzoeken, bescherming van het ambulance personeel, kalmeren familieleden, bij een ongeval op straat achterhalen ze wie de persoon is en nemen contact op met familie, bij spoedtransport de ambulance begeleiden etc. etc. maar ook assistentie bij reanimatie, of het vasthouden van een infuuszak doen ze. Eigenlijk heel erg veel dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100