Gil de la tourette?

Als je deze ziekte hebt en je scheld steeds
wat je dus MOET doen van "MR Tourette" en je bent toevallig iets aan het opschrijven moet je dan die scheldwoorden ook opschrijven of gaat het niet zover?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iemand die buiten de aanvallen om geen scheldwoorden gebruikt zal dit tijdens een GTS aanval ook niet doen. Het is SBS6 weer helemaal gelukt deze ziekte in een verkeerd perspectief te plaatsen.

Tourette gaat verder dan alleen schelden. Mensen met Tourette kunnen ook ongewild bewegingen maken; slaan, rare bekken trekken, in hun handen klappen of wat dan ook. Wat zo iemand 'moet' doen verschilt per persoon. Er is dus best kans dat er mensen met dit syndroom zijn die dingen opschrijven die ze eigenlijk niet willen opschrijven.

Het syndroom van Gilles de la Tourette (GTS) is een verzameling verschijnselen die zich manifesteert als ongecontroleerde spierbewegingen en het maken van geluiden (tics). Het syndroom is vernoemd naar de Franse neuroloog Georges Gilles de la Tourette. Mensen die hieraan lijden, soms kortweg Touretters genoemd, hebben een onbedwingbare drang bepaalde bewegingen te maken of bepaalde geluiden of woorden te uiten. Uit schaamte proberen ze die vaak te verhullen. Knipperen met de ogen zal men bijvoorbeeld maskeren door in de ogen te wrijven en dan de ogen toe te knijpen. De ene keer dus wel, en de andere keer niet, het ligt eraan in hoeverre je je tics onder controle heb, sommige schrijven het dan wel, en anderen schrijven gewoon door, en schreeuwen ondertussen hun scheldwoord.

Nee, ook schelden is niet standaard,net zo min als tics.Maar het komt wel regelmatig voor...Ik moet wel zeggen dat de sbs ""documantaire"' niet echt nuttig is geweest met oog op Gil de la tourette maar documentaire ging meer over wat iemand met gd t kan doen dan er begrip voor te laten krijgen....ps het was voor deel ook weer (zoals vaker bij sbs) meer op sensatie gericht dan op mensen wat bij te brengen..

Ik denk niet dat ze het ook opschrijven. Ik weet niet zo heel veel van de ziekte maar ik denk dat de tics in een reflex komen. Ik denk niet dat je een woord in een reflex kunt opschrijven. Een scheldwoord floept er denk ik zo uit maar je schrijft niet in een reflex iets op omdat dat te lang duurt denk ik. Maar ik weet zelf ook niet zoveel op dit gebied.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100