Bestaan er bescherm engelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat iets dat invloed uitoefent op wat er hier op aarde gebeurd. Hoe je dat iets wilt noemen is een persoonlijke keuze en sterk afhankelijk van je beleefwereld. Of je dat iets rekent tot onderdeel van jezelf of verbonden met jezelf of er compleet los van is ook een kwestie van wereldbeeld. Gebruik je de term beschermengelen dan ga je waarschijnlijk uit van een iets dat los bestaat van jezelf, daarnaast ga je uit van een godheid die los van jezelf bestaat. Ik hoop er ooit achter te komen hoe het allemaal daadwerkelijk zit maar ik vrees dat dat niet in dit leven zal gebeuren.

Nee,Op moment dat je net niet raak gereden bent,net niet alles gebroken hebt na een val van b.v. een trap.heeft niets mett beschermengelen te mqaken maar is puur geluk/toeval,dat het op een miniem detail van bijvoorbeeld een tiende seconde net in iets andere houding staat waardoor het nog net goed afloopt..dus noem het gewoon geluk/mazzel/kantje boord

Als jij erin gelooft bestaan beschermengelen wel degelijk!

Voor mij is het aantoonbaar, omdat ik een Engelervaring heb gehad als kind. Het leven na de ervaring is totaal anders geworden dan voor de ervaring. De ontmoeting ging gepaard met zoveel licht, liefde en acceptatie, dat het op mijn netvlies gebrand staat. Het heeft zo jong als ik was, een onuitwisbare indruk op mij gemaakt, en heeft mijn zoeken, weten gemaakt.

Het is heerlijk om in beschermengelen te geloven, misschien heb je wel een overleden dierbare die, voor jouw welzijn, beschermengel is. Stiekem fantaseer ik daar wel over. Toch geloof ik eerder dat onze hersenen ons helpen te overleven, onze beschermengel zijn. Ons onderbewustzijn registreert onveilige/bedreigende situatie`s en helpt ons goed te reageren (instinctief), bijvoorbeeld net op tijd stoppen bij het oversteken, een val achterover opvangen door je zo rond mogelijk te maken ( gebeurde mij toen ik, heel stom, op een stoel was gaan staan om iets op te hangen). Ook kan het zijn dat je, onbewust, een bepaald geluid hebt gehoord of vanuit je ooghoeken iets hebt gezien dat op naderend gevaar wijst. Lichaamstaal van iemand kan je waarschuwen voor agressie, of laten merken dat iemand bang of nerveus is. Onze hersenen kunnen zo verschrikkelijk veel, echt heel fascinerend. Zelf voel ik mij wel een soort "beschermengel" van andere mensen, bijvoorbeeld dingen van straat oprapen zodat een ander niet valt (door die plastic strips die om pakjes zitten ben ik zelf wel eens lelijk gevallen), iemand waarschuwen voor iets gevaarlijks. Ik denk dat het goed zou zijn om elkaars "beschermengel" te zijn!

Je kan ook contact met je eigen beschermengel maken. Daarvoor kun je terecht bij een spiritueel centrum!

Heb je wel eens dat je plots een ingeving krijgt...om daarheen te gaan...of om dat juist niet te doen...of dat je op het laatste moment een ingeving krijgt om er vanaf te zien...dat soort dingen...Dat doen onze engelen. Zo proberen ze je op het goede pad te houden. En toeval...bestaat niet. Wat men als toeval afdoet...is juist expres zo bedoeld. Dat was voorbestemd...Soms moet je iemand ontmoeten die jou verder helpt..op wat voor manier dan ook. Dat weet je vaak niet op dat moment zelf maar veel later...zeg je dan ..krijg nou wat... En dan snap je het. Groetjes.

Mocht je er in geloven...

Naar mijn stellige overtuiging bestaan dienende geesten, in de volksmond engelen genoemd. Soms openbaart zich God's Liefde en Bekommernis door mensen van wie je dat juist niet verwacht, bij navraag geven ze dan een antwoord dat ze handelden op basis van een ingeving of een drive die ze zelf niet begrepen, soms ook laat God dienende geesten Zijn kinderen beschermen op andere manieren. Ik heb drie maal een ongeval gehad die statistisch gezien dodelijk hadden moeten wezen. Kort na die ongevallen kreeg ik situaties op mijn pad waardoor ik begreep dat het "mijn tijd nog niet was" God beschermt ons dan ook niet omdat wij zo goed zouden zijn , maar omdat HIJ dat WEL is. Bij mij is het bestaan van beschermengelen geen geloof maar een rotsvaste overtuiging. Nogmaals dat is geen verdienste van mij , maar pure genade. Vanuit die filosofie kijk ik ook wat anders tegen veel dingen aan als geld , macht en carriere dan de meeste andere mensen. Dat komt puur door wat ik heb meegemaakt en de zegeningen die ik heb mogen ontvangen. Ik beschouw het, dat God met een kromme stok (in casu mijn persoon) een rechte slag kan slaan endat ook doet. Om de Herder te willen volgen moet je wel een schaap willen zijn, voor mijn houd dat in dat ik moet luisteren naar ingevingen en soms van eigenwijsheid , eigen plannen en vooringenomenheid af zie, en de inspiratie die ik ervaar volg. Daardoor kan ik dan dingen voor elkaar krijgen die mij op basis van eigen kracht , kennis of kunde nooit voor elkaar had gekregen. Ik zie het zo, beschermengelen beschermen je niet alleen, maar ook je dierbaren en je krijgt precies in die split second die ingeving die een ongeval of erger voorkomt en als het fout gaat, dan gaat het veel minder fout. Daar ben ik dankbaar voor. Ik zou wel een enorme arrogante bal zijn als ik -na alles wat ik beleeft heb en aan bescherming genoten heb- ik het bestaan van beschermengelen zou ontkennen. Daarom stel ik : Beschermengelen bestaan. Via dubbelblindmethoden laten ze zich echter niet zien.

Als iemand in je naaste omgeving drie keer aan de dood ontsnapt terwijl ieder "normaal" mens zou zijn overleden, geloof je wel in beschermengelen. Komen we weer op het geloof, wat hier op GV nogal gevoelig ligt. Net zoals van mening zijn dat het toeval is, als je drie keer aan de dood ontsnapt. Ik als gelovige; geloof niet in toeval. Dus ja, voor mij bestaan er beschermengelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100