Overdag moe en 's avonds leef ik op hoe komt dat?

Ik denk dus de hele dag.. "vanavond ga ik vroeg naar bed.. want ik ben zo moe." Maar tegen de klok van 22uur verdwijnt alle moehied en ben ik springlevend..

Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent een avondmens dat is duidelijk. Dat herken ik, want dat ben ik ook. Nu ik niet meer werk kan ik mijn tijd verzetten: om 02.00 naar bed en om 10.00 uur op en dan heb ik 8 uur slaap gehad en ben niet moe overdag en kan vanalles doen. Maar als je moet werken en je dus moet aanpassen aan de maatschappelijk aanvaardbare tijden zul je daar iets aan moeten doen. Want ook avondmensen hebben voldoende slaap nodig. Jan Modaal gaat om half twaalf naar bed, slaapt 10 minuten later in en staat om zeven uur weer op, blijkt uit onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit Utrecht. We slapen ongeveer een uur minder dan pakweg 10 - 20 jaar geleden en heel veel mensen klagen over moe zijn. Dan bouw je een slaaptekort op en functioneer je niet meer optimaal. Als avondmensen de mogelijkheid zouden krijgen om rond elf uur op kantoor te komen, zou de productiviteit fors toenemen. Maar helaas werkt dat niet zo, in de meeste gevallen. Dus probeer de tijd dat je naar bed gaat langzamerhand en met discipline steeds iets te vervroegen, een half uur per - pak weg - week. Je moet je biologische klok een beetje sturen. In een keer vroeg naar bed, dat werkt niet, dan slaap je niet. Maar er wel aan werken, en dat moet je zelf doen, misschien met hulp van huisgenoten?

Dan ben je een nachtmens/ avond mens.

Heb ik ook daarom ben ik nu wakker :P rond 4 uur stort ik helemaal in en wil ik het liefste naar bed, maar rond een uur of 11 ben ik weer klaarwakker. Als ik dan ga slapen blijf ik wakker in bed doordat ik maar blijf nadenken over van alles en nogwat.

misschien ben je overdag niet actief genoeg om later moe genoeg te zijn om te slapen

Zou het kunnen dat je overdag te weinig eet en je avondmaaltijd de eerste echt goede maaltijd is? Dan zou je overdag dus moe kunnen zijn omdat je lichaam gewoon niet genoeg gevoed wordt, en nadat je avondeten verwerkt is, heeft je lichaam opeens wel de benodigde energie en ben je 's avonds dus niet moe. Het is maar een gok hoor, maar wie weet werkt het zo bij sommige mensen. Hoewel het me logischer lijkt als je dan op 8 uur opeens energie krijgt, maar als je laat avondeet, zou 10 uur ook wel kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100