Hoe weet een mug of iemand gestrest is?

Was net op tv dat muggen mensen die gestrest niet steken maar niet gestreste mensen wel. Maar hoe kan die mug dat nou weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen die gestresst zijn ruiken door de adrenaline die ze via zweet (angstzweet) uitwasemen. Verder hebben ze een hogere hartslag en wat meer doorbloeding van de huid. Dit laatste is voor de mug handig, een bloedvat is met meer succes aan te prikken. Die kleine rotzakken zijn nog slim ook. Als er twee mensen naast elkaar liggen , gaat de voorkeur uit naar de warmste persoon. Die zegt dan zoet bloed te hebben , maar dat is onzin. Bij keuze gaat de mug voor de hoofdprijs. Muggen zijn dus zeer geraffineerde jagers. Als er gemept wordt, zijn ze ineens allemaal weg. Is dat slim of niet?

Geur. Muggen selecteren hun prooi op basis van interessante chemicaliën. Bij stress is de hormoonhuishouding in het lichaam anders dan in rust. Dit zorgt ervoor dat er andere chemicaliën van de mens afkomstig zijn. De mens merkt hier weinig van, maar voor muggen, die hier actief op zoeken, is het een wereld van verschil.

Bronnen:
http://online.wsj.com/article/SB1000142405...

Door de smanesteelling van het bloed, maar dat is niet de engie reden ook voeding en mogevingsfactoren spelen een belangrijker rol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100