Hoe komt oor gonzen?

mijn oor gonst soms. het lijkt dat er op een metalen plaat geslagen word. maar dan doffer. ik denk met de hartslag mee. hoe kan het? gisteren en vandaag is het zo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien zitten je oren dicht van het oorsmeer, dan hoor je ook meer het stromen van je bloed en je hartslag. Een beetje te vergelijken als je oordoppen in hebt, dan hoor je dit ook. Ga eens langs je huisarts en laat het even nakijken, misschien kan hij je oor dan even uitspuiten, met lauw water ( dit is pijnloos)

Het is het bloed wat door je ader stroomt wat je hoort. Inderdaad 'hoor' je je hartslag ook. Vaak gebeurt dat in een periode van vermoeidheid. Volgens de chinese geneeswijze heeft dat te maken met de hoeveelheid bloed wat je hebt. Er zou sprake zijn van 'bloedleegte' oftewel, te weinig bloed (volume). Niet te verwarren met bloedarmoede.

waarschijnlijk zit er vervuiling aan de binnenkant van je trommelvlies (buis van Eustachius. Dat kan nergens heen en verdwijnt dan ook niet vanzelf. als dat vuil tegen de buiswand rust (bijv als je ligt) neem het de trillingen van het stromen van het bloed op en versterkt dat een beetje. zo kort bij het oor betekent dat natuurlijk meteen, daty je het dan ookk werkelijk hoort, inclusief het ritmische geluid van je hart. het is niet gevaarlijk, maar wel hinderlijk (weet ik uit ervaring).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100