Heeft citroenzuur een vet afbrekende werking?

Zo ja, hoe werkt dit dan? Hoeveel moet je ervan gebruiken, wil je werkelijk afvallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat citroenzuur doet is de lever enorm activeren. De lever gaat dan alle opgeslagen afvalstoffen verwijderen. Omdat afvalstoffen en gif zich voornamelijk in vetcellen opgeslagen worden, zal logischerwijs het vet verminderen. Maar het breekt op zich geen vet af. Overigens moet je deze kuur erg lang doen voordat je resultaat ziet. Langdurig gebruik van citroenzuur is niet aan te bevelen omdat het ook een belasting is voor je nieren.

Een kuur met citroensap belooft gewichtsverlies vanwege de vetafbrekende werking van het citroensap of met appelzuur, zoals sommige vermagerings advertentie’s beweren. Helaas: zoals in het ouderwetse reclamespotje het citroenafwasmiddel het vet doet verdwijnen, zo gaat het niet in ons lichaam. Lichaamsvet wordt afgebroken als de voeding onvoldoende calorieën levert om al het werk in het lichaam en lichamelijke activiteiten uit te voeren. Je kunt wel wat gewicht verliezen als je de hele dag alleen maar citroensap binnenkrijgt , maar dat komt voornamelijk door vochtverlies, en minder door vetverlies. Erg lang zul je het alleen niet volhouden en het vochtverlies is zo weer aangevuld: het resultaat op de weegschaal is daarmee meestal verdwenen. Ook het resultaat met een Ananaskuur is niet bewezen, je kunt een week ananas eten, dan val je af maar gedurende die tijd kom je veel andere voedingsmiddelen tekort, waardoor je lichamelijke problemen kunt krijgen, maar her zuur in de ananas heeft geen invloed op vetafbraak.

Ja het heeft een vetafbrekende werking en daarom zit het in schoonmaakmiddelen. De meningen zijn verdeeld hoor: 1] Er wordt wel eens gezegd van citroensap dat het vet afbreekt en dat je sneller kunt afvallen. Helaas is dit niet waar. Op zich heeft citroensap wel ontvettende eigenschappen, maar die komen in het menselijk lichaam niet tot hun recht om vetcellen af te breken. Te veel citroensap zou slecht voor de lever zijn. Dus beperken tot het sap van een citroen per dag. Is in ieder geval goed voor je vitamine C Hier staat zelfs : De geur van grapefruits en limoenen maakt slank.......... http://www.ergogenics.org/aromatherapie.html 2]Citroen is volgens dieetgoeroes een veilige en makkelijke manier om af te vallen en het lichaam een flinke reiniging te geven. Citroensap zou het lichaam vrijmaken van giftige afvalstoffen en helpt om af te vallen. De zure vrucht bevordert de verbranding van vetten in het lichaam. Lees verder: http://www.healthylives.nl/voeding/afvallen/afvallen-met-citroensap 3] De originele citroensapkuur - nu als capsule. 's werelds beste vetkiller...... http://www.citroensap-slankkuur.eu/?gclid=CMKM_qbzlaECFQmA3godgg60QA

Helaas, het enige antwoord is: nee. Citroenzuur breekt in je lichaam geen vetten af. Alleen het verbruiken van meer energie dan je via voeding binnen krijgt breekt vetten in je lichaam af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100