Is het schadelijk om tijdelijk 2x ADH vitamine B6 te nemen? (die in multi solgar omnium zit)

Ivm onregelmatig leven/eten ivm werk heeft de huisarts mij aangeraden om een hooggedoseerd voedingssupplement te nemen. Hij heeft mij Solgar Omnium aangeraden. 2x daags. Deze heb ik inmiddels gekocht.
Hij zegt 2 a 3 maanden alles opkrikken en dan overgaan op een ander supplement indien nodig.

Nu lees ik op de bijsluiter dat er 50 mg vitamine b6 in zit.
Ik lees op diverse sites dat 25 mg de bovengrens is van b6.
Voor EU regelgeving.
Maar ik lees ook weer dat amerikaans onderzoek heel wat anders zegt en ook diverse sites.

http://forum-fok.digidip.net/visit?url=https%3A%2F%2Fwww.vitaminstore.nl%2Fcollectie%2FVitamine-B6&ppref=http%3A%2F%2Fforum.fok.nl%2Fuser%2Factive%2F441862

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_B6

http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=517&id=519&page=9

Weet jij het antwoord?

/2500

Een te hoge dosering vitamine B6 gedurende langere tijd kan neurologische klachten geven. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine B6 is slechts 1,5 mg. Bij een tekort aan vitamine B6 worden vaak veel hogere doseringen gebruikt. Het Farmacotherapeutisch Kompas, het handboek van artsen, adviseert bij een tekort een dosering van 50 tot 100 mg per dag. Een dosering van 500 mg per dag gedurende 2 maanden of langer wordt schadelijk geacht. De dosering van 2 tabletten Onmium die je arts aanbeveelt blijft dus wat betreft de hoeveelheid vitamine B6 binnen de doseringsgrens van de artsen zelf en is ook veel lager dan de dosering die schadelijk wordt geacht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100