Weet iemand hoe lang je "spalkjes" moet blijven dragen?

De orthodontist beweert dat dat voor de rest van je leven moet...
Verder lees ik allerlei uiteenlopende meningen hierover...
Ik kan me niet voorstellen dat je dan tot op hoge leeftijd steeds naar de ortho moet voor controle en zo... : (

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb sinds mijn... 14e (denk ik) geen beugel meer. Ik ben nu 20 en ik heb de spalkjes ook nog steeds. Hij is vorig jaar 1x losgelaten en er is meteen een tand een beetje scheef gaan staan. Het is dus echt wel belangrijk om ze lang te houden. Je hoeft verder niet echt voor controle, als ze los gaan voel je het meteen!

Ik lees eerst orthodonthist en daarna orthopeed.Spalkjes bij de één zijn heel wat anders dan bij de ander! Als de orthodontist zegt,dat je ze levenslang moet dragen,ga daar dan maar van uit.

dat verschilt per gebit, ik heb nu een half jaar spalkjes, en over een half jaar mogen ze weg, maar dan loop ik de kans dat ze weer een beetje scheef gaan staan, en dat willen we natuurlijk niet ;)

hangt af van waarvoor je ze draagt en wat je arts/ortho vindt bespreek het met hem/haar! mogelijk kunnen ze nu en dan wel uit. (steunkousen zijn al van die 'soldaten', iets dergelijks stel ik me voor bij orthodonistische spalkjes).

Een spalkje zit er in principe gewoon voor de rest van je leven zeker als de ortho het zegt. Uiteraard kan hij er spontaan uitvallen en je kan dan besluiten om hem niet te laten herplaatsen maar het is de bedoeling dat je dit wel doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100