Waarom geneest zielenpijn zo moeilijk ?

Misschien is deze vraag duidelijk genoeg.
Ik heb het hier dus niet over een gewonen ruzie ofzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je op een heel diep niveau verbonden bent geweest met de persoon, waar je onvoorwaardelijk van hield. Er liepen duizend draadjes van liefde tussen jou en je partner, en onbesproken begreep je elkaars gedachten en gevoelens. Dit was de persoon waar je van hield, en deze liefde was voorbestemd, alles klopte , alles vervulde, en het was goed zo. Zo"n diepe verbondenheid wat kapot gaat, zal nooit honderd procent genezen. De littekens zullen een leven lang meegedragen worden.

Eigenlijk geef je zelf het antwoord al; het gaat niet om een "gewone" ruzie. Als er iets vervelends gebeurd is dat dieper gaat dan enkel een ruzie, ben je vaak meer gekwetst, meer verdrietig en meer boos dan bij een klein voorval. Als het dieper zit en heftiger voelt, duurt het dus ook langer voordat het genezen is. Vaak vraagt deze diepere soort pijn ook meer gesprekken en meer vergeving dan een gewone ruzie. Het genezingsproces kan namelijk pas beginnen wanneer er geen vragen of boosheid meer zijn; het is dus belangrijk om er goed met diegene over te praten waarmee het gebeurd is. Soms denken mensen dat het opgelost is, terwijl zij er jaren later nog steeds mee zitten. Dan blijkt vaak dat het eigenlijk nog ontzettend gevoelig ligt.

Omdat het je zo in beslag neemt, dat je er niet overheen kunt kijken... en daarom is het ook heel moeilijk om er afleiding van te zoeken...het beïnvloedt je levenslust en je hele functioneren. En echt goede pijnstillers voor de ziel bestaan niet. Het gaat over, (ze zeggen: het moet slijten) maar dat kun je je niet voorstellen als je er nog middenin zit... En als je er weer bovenop krabbelt is het achteraf heel moeilijk te zeggen wanneer het weer beter begon te gaan... Je beleeft het genezingsproces dus niet zo bewust...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100