Waar kan ik online een GOEDE gratis EHBO-cursus volgen?

Ik zou graag een EHBO-cursus en reanimatiecursus willen volgen, het liefst uiteraard in de praktijk, maar het vervelende is dat die cursussen altijd tamelijk prijzig zijn, en ik maar een klein deel via de verzekering vergoed krijg.
Praktijkcursussen zou ik dus het meest ideaal vinden, maar bestaat er online een gratis of goedkope goede en betrouwbare uitgebreide cursus, waarbij het mogelijk is je EHBO-diploma te halen of waarna je in de praktijk examen kan doen en je diploma kan halen?
Ik vind het erg jammer dat het volgen van dergelijke cursussen in de praktijk niet voor iedereen makkelijk toegankelijk is vanwege de kosten.
Het zou bij wijze van spreken gratis bij elke verzekeraar aangeboden moeten worden, zodat zo veel mogelijk mensen over in ieder geval de basiskennis beschikken en wellicht daarmee levens redden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Online? Het kan; http://www.iedereenehbo.nl/index.php Desalniettemin zou ik dat echt niet aanraden. Afgezien van de kennis, moet je bepaalde vaardigheden opdoen en dat kan alleen maar door te oefenen. Bijvoorbeeld reanimeren, stabiele zijligging, of een mitella aanleggen. Dat lukt je echt niet uit een boekje. Daarnaast is het erg belangrijk dat je leert hoe met een slachtoffer om te gaan. In een echte EHBO-cursus èn met je examen oefen je daarom met LOTUS-slachtoffers; gespecialiseerde EHBO'ers die ervoor hebben geleerd om slachtoffers met bepaalde letsels te spelen. Mèt het bijbehorende gedrag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100