Nieuwe anti-conceptie pil nodig, wat te doen?

Ik ben een kleine 3 maanden geleden naar de HA gestapt voor de pil. Ik heb 3 strips meegekregen, en die zijn nu allemaal bijna op. De HA zei dat ze voor de eerste keer 3 strips meegaf, maar daarna steeds telkens voor een half jaar als deze me zouden bevallen.

Kan ik gewoon de apotheek binnenstappen om nieuwe strips op te halen, of moet ik dit eerst 'aanvragen'? Op de site van de apotheek staat niks. Misschien handig om de doktersassistent te bellen, maar dat is zo'n verschrikkelijke vrouw dat dat echt m'n laatste optie is. Iemand weet hoe dit in z'n werk gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan per apotheek verschillend zijn, maar meestal is het goed als je het lege doosje een dag van te voren wegbrengt naar de apotheek en de volgende dag weer een nieuw vol doosje ophaalt, in jouw geval zou ik bij het wegbrengen er even bij vermelden dat je een verpakking voor 6 maanden wil. Als het anders moet, dan zal de apotheker je dat wel vertellen.

Als je gebruik maakt van de pildirect service van eFarma krijg je de pil opgestuurd via de post. De vervolgleveringen komen automatisch, nadat je dit bevestigd hebt via je email. Dan hoef je helemaal nooit meer naar de apotheek om een herhaalrecept te halen.

Bronnen:
https://www.efarma.nl/PAGES/sectieinfo.asp?SC=PI

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100