Is cannabis slechter voor je hersenen/geheugen dan alcohol?

Bij matig gebruik (1gram, max 2, in de week), is wiet dan erg schadelijk voor de hersenen bij adolescenten? Schadelijker dan matig alcohol gebruik?

Toegevoegd na 2 minuten:
**alleen gebruik in het weekend, niet in de week, eerder 1g id week**

Weet jij het antwoord?

/2500

Informatie van de jellinek: Matig alcoholgebruik levert nauwelijks schade op. Matig cannabisgebruik (hasj of wiet) is schadelijk voor de longen. Eenmalig veel drinken kan problemen veroorzaken. Alcoholvergiftiging, agressief gedrag, ongelukken in het verkeer en gezondheidsproblemen kunnen het gevolg zijn. Eenmalig veel blowen kan ook tot problemen leiden maar in mindere mate. Het gebruik kan verkeerd vallen waardoor iemand zich ziek voelt en bij deelname aan het verkeer is de kans op een ongeluk groter. Overmatig alcoholgebruik is zeer schadelijk, veel schadelijker dan overmatig blowen. Toegevoegd na 4 minuten: Aangetoond is langdurig gematigd cannabis gebruik geen nadelige blijvende gevolgen heeft voor het geheugen. Wel heeft cannabis, als je onder invloed bent, gevolgen voor het korte termijn geheugen. Onder invloed gaat onthouden moeilijker. Bij stoppen na langdurig gebruik kunnen deze effecten tot 7 dagen aanhouden . Mensen die veel alcohol drinken blijken steeds slechter te presteren op geheugentests. Dit is ook voor jongeren het geval. Er wordt ook slechter gepresteerd op tests die leervermogen en ruimtelijk inzicht meten.

Bronnen:
http://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-...

voor zo ver ik weet brengt cannabis hasj wat dan ook geen schade aan je hersencellen dit hadden mensen in Zweden bewezen of zo. Dus wat in de vorige reactie staat :)

Ik heb met eigen ervaring gemerkt dat als je regelmatig blowed (1-2 keer per maand) je best vaak zonder te blowen je toch afwezig voelt, niet gefocust. (Mogelijk vorm van hersenschade?) Ook is mij verteld dat hoeveel wiet je rookt, het tijdelijk is. (Zonder tabak) Na enkele jaren zijn je longen weer schoon. Verder word je er inderdaad dommer van. Maar niet bij af en toe een jointje, pas bij 10-20 jaar elke dag paar jointjes word het een serieus probleem. (Niet dat weinig roken niet voor schade kan zorgen) Ik heb zelf geen ervaring met alcohol, maar ik hoop dat het wiet gedeelte wat duidelijker is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100