Wat kan ik tegen teveel bewegen in slaap doen?

hallo,
ik beweeg teveel in mijn slaap en wordt er de nacht vaak wakker door. ook word ik nooit uitgerust wakker. wat kan ik doen om het bewegen te stoppen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn slaapstoornissen die bewegingsstoornissen tijdens of rondom de slaap veroorzaken. REM behavioral disorder bijvoorbeeld, waarbij tijdens de remslaap (een slaapfase waarin je veel droomt) niet zoals gewoonlijk de spieren ontspannen zijn, maar waarin je de bewegingen die je in je droom maakt, min of meer daadwerkelijk uitvoert. Ook periodic limb movement disorder kenmerkt zich door nachtelijke bewegingen, in dit geval zijn het onwillekeurige spiersamentrekkingen: een soort spasmen in je slaap, vaak van de benen. Met deze klachten kun je het beste naar een slaapspecialist gaan, vraag je huisarts eens of zo'n verwijzing hem of haar zinvol lijkt. Pas al bekend is wat er precies aan de hand is en of deze bewegingen samengaan met een andere slaapstoornis, kan er aan een behandeling gedacht worden. Bepaalde medicatie kan soms helpen, maar dat is allemaal erg afhankelijk van wat nu het specifieke probleem is. Overigens kunnen sommige andere soorten medicatie dit soort symptomen weer veroorzaken of verergeren, dus als je medicatie gebruikt dan zou je eerst eens kunnen beginnen met het doornemen van de bijsluiters op dit soort bijwerkingen. Maak intussen een afspraak met je huisarts, die kan dan met je bespreken wat het meest zinvol is als vervolg.

Als er sprake is van spiersamentrekkingen dan kan magnesium eventueel iets voor u hierin betekenen. Magnesium staat bekend voor het ontspannen van de spieren. Magnesium kan tegenwoordig overal gekocht worden, let wel op; er zijn grote verschillende in vormen. De ene vorm word beter opgenomen dan de andere. Volgens de bron (www.magnesiuminformatie.nl) is magnesium citraat en magnesium malaat een van de betere vormen die goed door het lichaam word opgenomen.

Bronnen:
http://www.magnesiuminformatie.nl

Je kan een bergkristal naast je bed zetten en lavendeldruppels op je kussen doen! Welterusten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100