Wat gebeurt er als je niet meer in staat bent te antwoorden als je 112 belt?

Stel je voelt je niet lekker en je bent alleen. Je belt het alarmnummer en op een gegeven moment ben je niet meer in staat om te antwoorden. Wat doet de hulpdienst dan? In Amerika kunnen ze het adres achterhalen als je met een vaste lijn belt,ik neem aan dat dit ook zo is als je in Nederland 112 belt?
Maar wat als je mobiel belt en je niet thuis bent,maar bijvoorbeeld ergens op een landweggetje rijd? En hoe zit dat met een prepaid nummer?

Ik vraag dit om na te gaan hoe sterk je kan rekenen op de hulpdiensten hier in Nederland.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook als u met een mobiele telefoon belt, is het nummer bij de alarmcentrale bekend. Zelfs de locatie is bekend, namelijk via de gsm-mast waarmee de mobiele telefoon contact maakt. De oproep komt binnen bij het callcenter van de Landelijke Eenheid in Driebergen. De medewerker van de meldkamer verbindt u door met de hulpdienst in uw regio. Daar wordt aan de hulpdiensten doorgegeven waar het slachtoffer is. Deze locatiegegevens zijn belangrijk. Bijvoorbeeld als iemand door zijn of haar verwondingen niet meer kan praten.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/al...

Als je 112 belt vanaf een vaste telefoon dan kom je binnen bij de 112-alarmcentrale in de regio. Daar kan men het adres bij het nummer vinden. Als je mobiel belt dan komt je gesprek binnen bij het callcenter van de Landelijke Eenheid in Driebergen. Met een mobiele telefoon kun je ook een noodoproep doen naar 112. Ook als het toetsenbord van uw mobiele telefoon is geblokkeerd, kunt u 112 bellen. U kunt ook 112 bellen als uw beltegoed op is en meestal ook zonder SIM-kaart. Je nummer is bij de oproep zichtbaar, ook als het gaat om een geheim nummer. Je locatie is ruwweg herkenbaar, namelijk door de gsm-mast waarmee de mobiele telefoon contact maakt. De medewerker van de meldkamer verbindt je door met de hulpdienst in uw regio. Dat is politie, brandweer of ambulancedienst (als je niet meer kunt praten dan ligt ambulance voor de hand). Als je zelf je locatie niet kunt aangeven kan men uitrukken op basis van de locatie van de gsm-mast, andere signalen uit de buurt, wellicht reeds bekende gegevens over jou en eventueel de SMS-dienst van Burgernet. Als uw smartphone GPS ondersteunt en u maakt een noodoproep, dan zou men de GPS-technologie technisch gezien kunnen gebruiken om bij benadering uw locatie te bepalen. Of dat gebeurt staat echter niet op de site.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/al...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100