Groene thee drinken, kun je daarvan afvallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Je valt niet af door het drinken, of het eten, van één bepaald soort voedingsmiddel. Het is best goed om groene thee te drinken. Maar je gaat pas afvallen als je niet meer eet en drinkt dan jouw lichaam nodig heeft, en daarbij flink beweegt.

Het kan, als je er matig veel van drinkt, als de thee niet te sterk is en niet te heet. Wanneer je voortdurend vrij veel drinkt (een paar liter per dag kan geen kwaad maar ga geen recordpogingen doen) en je maag dus voortdurend nogal gevuld is, krijg je minder hongergevoel, je maag voelt immers voller aan. Maar haast elke andere vloeistof zonder/ met heel weinig calorieen heeft hetzelfde effect: gewone zwarte thee, mineraalwater, etc. Eigenlijk is erg slappe, magere bouillon nog beter omdat je dan wat meer zouten en mineralen binnen krijgt. let op: het is niet gezond om erg veel water achter elkaar te drinken; het mineralen- en zoutgehalte in je bloed zou kunnen dalen en dat kan ernstige gevolgen hebben. Overigens is 'gewoon heel veel drinken' niet de gezondste wijze van afvallen (want die is: gewoon van alles minder gaan eten en aan lichte sport of lichaamsbeweging doen) maar voor een week of zo kan het wel. Je moet zorgen dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt en in groene thee zitten die in onvoldoende hoeveelheid. Dit soort methoden om af te vallen zijn daarom niet geschikt om lang te doen. Wil je veel gewicht verliezen, doe dat dan in overleg met een dietist en/ of arts.

Nee, niet doen! Je moet niet te eenzijdig gaan eten / drinken, dat helpt niet. Zo krijg je ook niet genoeg stoffen binnen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100