nieuwe vulling ligt er nu al uit, de koste voor een nieuwe vulling voor tandarts?

ik heb maand terug een nieuwe vulling gekregen en hij ligt er nu al uit.... over week kan terecht maar ik vraag me af of die nieuwe vulling rekening voor mij is of voor de tandarts, blijkbaar heeft hij het niet goed gedaan.
ik vind dat hij het moet oplossen en niks voor moet rekenen, hoe gaat dit in de praktijk?
Ik ben doods bang voor tandarts en hij had belooft alles in 1x goed te doen, nu mag ik weer terug.
ik wil graag weten wat me rechte zijn, want door de angst word heel erg onzeker en weet dan niet wat moet zeggen en weet niet goed me rechte zijn.
hoor heel graag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De nieuwe vulling zal je moeten betalen, helaas voor jou. De tandarts heeft volgens juridisch jargon een inspanningsverbintenis, hij doet zijn best om het goed, zo goed mogelijk zelfs, te doen. Hij heeft wel te maken met levend materiaal ( jouw kies) en daar kan hij niets aan veranderen; een vulling zit niet altijd goed, dat komt veel vaker voor en niet alleen bij jou. Als de vulling uitvalt is het gewoon pech en je kunt er van uitgaan dat de tandarts er niet met de pet naar gegooid heeft en een oplichter is of zo. Jammergenoeg zal je de kosten moeten betalen en zal je opnieuw op de stoel moeten plaatsnemen. Toegevoegd na 4 minuten: Ik voeg de algemene voorwaarden van een willekeurige tandarts bij. Elke tandarts voert deze voorwaarden. Een tandarts geeft dus geen garantie op zijn werk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100