Wat kan extreme stress met je haar doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kort en bondig kan gezegd worden dat door stress extra melkzuur in het zweet terecht komt. Hierdoor sterft de haar voortijdig af en ontstaat vroegtijdige kaalheid. Hoe dit proces precies werkt staat hieronder beschreven. http://www.uw-kapper.com/haarproblemen/haaruitval-stress/haaruitval-stress.html Wat het plotseling grijs worden betreft: Er zijn voor de wetenschap nog heel wat ongekende zaken in verband met oorzaken van grijs haar. Factoren zoals stress, arme voeding/ondervoeding, medische aandoeningen, drugs en bijwerkingen kunnen vaak een rol spelen bij hoe vlug en in welke mate iemand grijs wordt. In sommige gevallen kan het haar opnieuw naar zijn normale toestand terugkeren wanneer de aandoening behandeld wordt en de oorzaak weg is. In de meeste gevallen echter is grijs haar gewoon een onderdeel van de natuurlijke progressie van iemands lichaam. http://www.kapsels.net/tips3/grijs-haar.htm

Grijs worden en uitvallen. Toegevoegd na 1 minuut: En mijn man had voor wanneer hij een spannende lezing moest geven altijd last van roos, na de lezing trok dat wwer weg.

extreme haaruitval Toegevoegd na 1 minuut: sommige mensen worden in korte tijd extreem snel grijs ( zie wouter bos

Ik heb een tante die in een half jaar grijs is geworden door extreme zorgen en stress. Ik vond het ongeloofelijk, maar het is echt gebeurd.

Mijn vader werd in 1 dag helemaal grijs na een ongeluk waar hij verantwoordelijk voor was... het kan soms heel snel gaan.

Het kan uitvallen, grijs worden of zelfs erg vet.

Langdurige stress en verhoging van de cortisolspiegels in het bloed kunnen schadelijk voor de gezondheid zijn, omdat het gepaard gaat met een verandering in de werking van het immuunsysteem. .... zie verder bron:

Pffff, als ik een stressvolle dag heb gehad willen mensen nog wel is zeggen: heee, je haar danst:P

Belemmert de opname van bepaalde vitaminen. Zoals de B. Als dat het geval is kun je siliciumtabletten nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100