Waar in Nederland wonen veel hindoes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het overgrote deel van de Hindoes in Nederland komt oorspronkelijk uit Suriname. Onder deze Hindoestanen zijn 2 geloofs groepen , Hindoes en Moslims. De grootse groepen Hindoestanen bevinden zich in Rotterdam en Den Haag , de grootste groepen Hindoes bevinden zich ook daar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hindoestanen

ook in Nederland wonen er veel hindoes. De meeste 'hindoestanen' in Nederland zijn namelijk hindoe. Hindoestanen zijn de achterkleinkinderen van Indiërs die in de negentiende eeuw uit India naar Suriname werden gehaald om als contractarbeider op de plantages te werken. In Nederland woonden in 2009 ruim 160.000 Hindostanen, wat neerkomt op bijna 1% van de totale bevolking.[1] Zij zijn voornamelijk in de steden Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Almere en Rotterdam en de gemeenten daar omheen gevestigd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hindoestanen

Op een persoonlijker noot, ik zie ze vooral in Den Haag, en Rotterdam en die omgeving, dwz de Randstad. Je zou ook kunnen zoeken op 'Hindoetempel' daar komen ze vaak bijeen, wat ook ervoor zorgt dat ze in de buurt wonen. Ook kun je misschien eentje daar ontmoeten die jou vast verdere connecties zal geven. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100