Kan een mens zodanig verbranden dat hij niet meer te identificeren is?

Ik ben bezig met het schrijven van een boek waarin een moord wordt gepleegd. Het is voor de verhaallijn belangrijk dat de overblijfselen niet meer identificeerbaar zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja , dat kan. Een brand kent drie ontwikkelingsfasen: de groei-, brand- en dooffase. In de brandfase neemt de temperatuur toe tot 600 à 1000˚C. Dezelfde temperatuur als bij een crematie . Dus als het lang genoeg duurt ,onherkenbaarheid. Hierdoor kan, na verloop van tijd,een hoofddraagconstructie bezwijken. In de brandruimte zelf is het bestrijden van de brand niet meer mogelijk. De brandweer kan nog slechts de omringende ruimten en gebouwen beschermen.

De autopsie van Paul Walker is uitgesteld tot komende week. Zijn lichaam is zo ernstig verbrand door de autocrash dat de lijkschouwer eerst moet wachten op de tandartsgegevens van de acteur voordat hij het stoffelijk overschot kan identificeren, De lijkschouwer van Los Angeles heeft bevestigd dat de lichamen van Paul en zijn vriend en zakenpartner Roger Rodas zodanig zijn verbrand dat identificatie op een andere manier niet mogelijk is.

Bronnen:
http://www.big.nl/gossip/lichaam-paul-walk...

Uiteraard kan dat. Als het vuur heet genoeg en heftig genoeg is. Dan kan iemand niet meer middels uiterlijke kenmerken geïdentificeerd worden. Uiteraard is identificatie dan vaak wel mogelijk via gebitsgegevens of door dna. Maar in beide gevallen kan dit alleen maar als je een aanwijzing hebt wie de persoon zou kunnen zijn. Of het dna moet al opgeslagen zijn in de databank (ook voor vermiste personen aangeleverd door familie)

Kijk maar naar een crematorium, van de asresten kun jij niet meer vertellen wie het was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100